2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Kocsis Máté: Gyurcsányról már csak nem mi tehetünk

Az előző parlamenti ciklushoz képest egy dolog nem változott, még mindig Gyurcsány Ferenc az ellenzék meghatározó arca, legkarakteresebb politikusa – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Péntek 9 című műsorában. A politikus szólt a jövő májusi EP-választásokról is.

  • Kocsis Máté: Gyurcsányról már csak nem mi tehetünk

Kocsis Máté új színfoltnak tartja, hogy sok, szám szerint öt ellenzéki frakció van az Országgyűlésben, és ezt azért hozta szóba, mert a 0,2 százalék körüli támogatottságú Párbeszéd is frakciót tudott alakítani.

„A Párbeszéd úgy jött létre, hogy egy régi, tősgyökeres MSZP-st, Burány Sándort kölcsönkérték négy évre, hogy frakciót tudjanak alakítani és pluszpénzhez jussanak” – emlékeztetett a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy ez az új formáció, az apró darabjaira hulló LMP és Jobbik, illetve Gyurcsány Ferenc nagy élményt jelent a mindennapokban. „A legfontosabb, hogy Gyurcsány a vezér az ellenzéki oldalon” – szögezte le.

A Magyar Idők főszerkesztője, Gajdics Ottó ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy sokak szerint Gyurcsány erőteljes jelenléte is a kormánypártoknak kedvez. „Arról, hogy Gyurcsány a legkarakteresebb ellenzéki politikus, arról azért már csak nem mi tehetünk” – válaszolta Kocsis.

A Fidesz frakcióvezetője azt is megemlítette, hogy „Gyurcsány egy egykori tőkés zsidó családtól elkobzott, majd a privatizációs években szépen belakott házban hajtja álomra a fejét minden este, és onnan jár be a parlamentbe papolni a zsidók elleni agresszív fellépésről”.

A Sargentini-jelentés egyik állítása szerint Magyarországon intézményesített gyűlöletbeszéd folyik, a zsidó tulajdonok ellen pedig rendszeresek az erőszakos megmozdulások. „Említsen valaki egyet! A miniszterelnök számtalanszor kiállt a zsidók ellen, nincs is semmi atrocitás, ami például Hollandiában, vagy Franciaországban mindennapos, mégsem ezeket az országokat bírálja a Sargentini-jelentés, hanem Magyarországot” – mutatott rá.

Törésvonal

A műsorban a politikus szólt a jövő májusi európai parlamenti választásokról is, amellyel kapcsolatban kifejtette, hogy az Európai Parlamentben ugyanott van a törésvonal, mint a magyar parlamentben, vagyis a bevándorlásnál.

„Jövő májusban eldönthető, hogy bevándorláspárti lesz-e az európai parlament többsége. Nagy csata lesz, hiszen az Európai Parlament nem átallotta felhasználni saját jogi eszközeit, akár a saját szabályrendszerét is fejre állítani ahhoz, hogy a brüsszeli véleménnyel szemben álló politikusokat megbélyegezzen, megbüntessen. Erről szól a Sargentini-jelentés, ez egy hatalommal való visszaélés. Az unió felhasználja a saját intézményrendszerét, a saját, a társadalom által nem támogatott politikai céljainak az elérésére” – jelentette ki Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a bevándorlás komollyá teszi a politikai vitákat. „Valahogy mindenki érzi a bőrén, az ösztöneiben, hogy mégiscsak a jövőnkről van szó. Nem arról van szó, hogy lesz-e egy jó adójogszabály, mennyi lesz a személyi jövedelemadó. Ezek változtatható, mozgatható, visszacsinálható ügyek, ami nem az, az a jövőnk kiárulása, a biztonságunk, a kultúránk, a gazdasági erőnk. Európa megdolgozott azért a jólétért, amiben él.”

Kocsis úgy gondolja, Európa képes segíteni a világ másik tájain élőknek, akik nehéz helyzetben vannak. „Ez nem jelentheti azt, hogy az ő problémájukat behozzuk és a magunk problémájává tesszük. Nem vitatja senki, hogy vannak a világban problémák, háborúk, éhezés. Európának dolga, hogy segítsen, de nem dolga, hogy a saját életét, jövőjét, biztonságát, kultúráját eldobja pusztán azért, mert néhány baloldali politikus szavazatokat akar szerezni” – mondta a Fidesz frakcióvezetője. 

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!