2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kocsis Máté: A tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek

A választás tétje Budapesten az, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármester vezeti majd a várost - mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és budapesti elnöke, aki a Tarlós Istvánra szavazásra buzdított. A frakcióvezető a műsorban elmondta, ahogy az egész országban, úgy a fővárosban is bizakodásra adtak okot az elmúlt hetek felmérései, de a verseny Budapesten - ahogy mindig - kiélezett.

  • Kocsis Máté: A tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek

"A kampány durvasága és a felfokozott hangulat mutatja, hogy a tét óriási, és ha a budapestiek jobban meggondolják, akkor a döntést mégiscsak arról kell meghozniuk, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz Budapestnek"

- fogalmazott.

Tarlós István majdnem három évtizednyi városvezetői tapasztalattal rendelkezik, bizonyított már, s a főváros az elmúlt kilenc évben olyan eredményeket, illetve sikereket ért el, amiket nemzetközi szinten is elismertek - jegyezte meg Kocsis Máté.

A vele szemben induló Karácsony Gergely elmúlt öt éves "produkcióját" viszont nem illette sok jó szóval sem a hazai, sem a nemzetközi közvélemény. "Karácsony nem tudta Zuglót vezetni! Maga ismerte el a napvilágot látott hangfelvételeken, hogy nem tudta kordában tartani a mögötte lévő baloldali politikusokat, ha korrupciós ügyről, vagy akár piszkos alkukról volt szó" - mondta a frakcióvezető.

Hozzátette, hogy nem fejlődött Zugló, és az adósságrendezési eljárás, amit idén májusban indítottak, példátlan egy kerületi önkormányzat életében. Kocsis Máté szerint romokban van Zugló költségvetése, és Karácsony Gergely rendszeresen nem mondott igazat, illetve félretájékoztatta a közvéleményt a fővárosi ügyek kapcsán is.

Ezzel szemben Tarlós István biztos kézzel vezette Budapestet, és 2010 óta semmilyen korrupciós botrány nem volt a fővárosi városházán. "Tehát egyfelől a tapasztalt és eredményekkel rendelkező Tarlós István áll az egyik oldalon, a másik oldalon pedig egy eredményekkel nem nagyon dicsekvő, a saját kampányában is a saját zuglói teljesítményét elhallgató, alkalmatlan Karácsony Gergely áll" - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kocsis Máté szerint az ellenzék Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének "kottájából" játszik, és az egykori miniszterelnök politikája köszönhet vissza, ha a választók Karácsony Gergely mellett döntenek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!