2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kocsis Máté: A főváros továbbra is csak az időt húzza

A fővárosnak csak egy dolgot kell tennie: el kell kezdenie dolgozni. Ezt a Fidesz frakcióvezetője mondta híradónknak.

  • Kocsis Máté: A főváros továbbra is csak az időt húzza

Kocsis Máté szerint a főváros továbbra is csak az időt húzza a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Budapest balliberális vezetése most arra hivatkozik, hogy azért nem írták ki a közbeszerzést, mert a kormány még nem utalta el a megígért hatmilliárd forint támogatást. Kocsis Máté szerint a közbeszerzési eljárás elindításhoz nem szükséges a fedezet. Ám a pénz továbbra is a főváros rendelkezésére áll.

Lezárhatják a Lánchíd veszélyessé vált szakaszát

Lezárhatják a Lánchíd egyik veszélyessé vált járdaszakaszát a jövő héten - értesült a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósága továbbra sem döntött a Lánchíd-felújítás tendereinek kiírásáról, aminek egyelőre több adminisztratív akadálya is van. Wintermantel Zsolt a BKK vezetőségi tagja azt mondta: a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat az elmúlt fél évben semmit sem tett a jogi helyzet tisztázásáért.

Fidesz: Tíz hónap sem volt elég, hogy a főváros meghozza a legfontosabb döntéseket a Lánchíd kapcsán

 

Ismét bebizonyosodott, hogy az elmúlt 10 hónap nem volt elegendő a főváros vezetése számára a Lánchíddal kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalára - reagált a Fidesz budapesti szervezete szombaton Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kijelentéseire.

Tüttő Kata egy pénteki sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta, a Lánchíd felújítására vonatkozó feltételes közbeszerzés legfontosabb kérdései eldőltek, a megváltozott műszaki tartalommal és a részvételi feltételekkel egyetértett a BKK igazgatósága.

A Fidesz reagálásában az áll, hogy Tüttő Kata az eredeti, Tarlós István idejében elkészített közbeszerzés megismétlését jelentette be, a Váralagút nélkül.

"Kérdés persze, lesznek-e valaha abban az állapotban, hogy egy közbeszerzést legalább ki tudjanak szabályosan írni, miközben a késlekedés minden nappal további állagromlást és árdrágulást jelent a felújításban" - írták a közleményben.

 

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!