2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Kocsis Máté: A baloldal hallgat a Jobbik-botrány kapcsán

Hír TV

2021. január 21., csütörtök 19:15

A baloldal hallgat a Jobbik újabb botrányáról - írja közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté emlékeztetett: míg 2014-ben a szocialista Kunhalmi Ágnes bírálta Gyöngyösi Mártont és a Jobbikot külföldi kapcsolatai miatt, most mélyen hallgatnak az orosz támogatással Afrikába utazó Szabó Balázs ügyében.

2014. november 3-án még indulatosan szólalt fel a parlamentben a szocialista Kunhalmi Ágnes egy a Jobbik által benyújtott törvénymódosítás kapcsán

- erre a Fidesz frakcióvezetője hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. Kocsis Máté úgy fogalmazott:

Kunhalmi akkor még nem volt olyan elnéző mint manapság.

A frakcióvezető egyúttal emlékeztetett a Jobbikhoz köthető korábbi botrányokra is, ugyanis nem ez volt az egyetlen eset, amikor a párt orosz kötődései merültek fel.

A "KGBéla" gúnynéven elhíresült egykori jobbikos EP-képviselőt, Kovács Bélát például az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel és költségvetési csalással vádolták.

Gyöngyösi Márton, - aki a Jobbik országgyűlési képviselője volt, jelenleg európai parlamenti képviselő - 2012-ben listázta volna a zsidó származású képviselőket.

A legújabb jobbikos botrány pedig egy afrikai magánrepülős út, amelynek résztvevője a jobbikból kilépett Samu Tamás Gergő és a pártból azóta kizárt Szabó Balázs, újpesti önkormányzati képviselő. A két férfi választási megfigyelőként utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba, a hvg.hu szerint azonban mindezt az Oroszország és Kína javára kémkedéssel vádolt, és Lengyelországban emiatt el is ítélt Mateusz Piskorskihoz köthető berlini szervezet fizette.

Az ex-jobbikos Szabó azonban ártatlannak tartja magát és szerinte párton belüli leszámolás áll az ügy hátterében.

A Jobbik a botránnyal kapcsolatban azzal mentegetőzött: őket Szabó nem tájékoztatta az utazásról és arról sem tudtak, hogy azt ki finanszírozta.

Hír TV