2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Klasszikus kettős mércét alkalmaztak Brüsszelben

Hír TV

2018. december 6., csütörtök 22:45, frissítve: csütörtök 23:39

Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány által indított kampányt – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a kormány Facebook oldalára feltöltött videóban. Ismertetése szerint a kormány megbízásából egy plakátos kisteherautó járta Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet.

Meglehetősen furcsa húzásnak tartja Kovács András, az Origo munkatársa, hogy amikor elindult az EP-választás kampánya, belga rendőrök akadályozták meg, hogy a magyar kormány megbízásából egy plakátos kisteherautó járja Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet. „Eddig Brüsszel folyamatosan azért támadta Magyarországot, mert nálunk korlátozzák a sajtó-és szólásszabadságot, a Sargentini-jelentés jelentős része erről szól, itt szerintem egy klasszikus kettős mércével állunk szemben, lehet, hogy azért döntöttek így, mert a volt miniszterelnököt ábrázolja ez a plakát, lehet, hogy ebbe próbálnak kapaszkodni, hogy egy volt kormányfőről nem lehet ilyeneket állítani” – fejtette ki a Hír TV-ben az újságíró.

A Blikk főszerkesztő-helyettese szerint a fő kérdés, hogy a belga rendőrség miért állította meg ezt a kisteherautót, és miért szerették volna leszereltetni a molinót a gépjárműről. „Ahogy én néztem a híreket, erről semmi nem volt. Ha lejárt a műszakija a teherautónak, az ugyan úgy benne van (…) nem tudni részleteket, onnantól kezdve minden hipotézis, és természetesen nagyon jól jön, a kormány államtitkára azonnal kirakta a Facebookra, hogy itt már cenzúra van Brüsszelben” – adott hangot véleményének Szirmay Dávid.