2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Kívülről havas táj, belülről jégpalota

Hír TV

2018. december 4., kedd 09:37, frissítve: kedd 09:41

Idén is elindult az adventi villamos Miskolcon, most a Jégvarázs mese adta az ihletet. A menetrend szerint közlekedő járaton vízkeresztig lehet utazni.

Miskolc karácsonyi látványosságának, az adventi villamosnak a kinézetét idén a Jégvarázs című rajzfilm ihlette. A járművet kívülről 3D-s, kézzel festett elemek díszítik. A jégcsapokat úgy készítették el, hogy minden szögből máshogy verje vissza a fényt. Belül az utasokat halk zene és egy jégpalota fogadja. A legtöbben meg is örökítik a látványt.

Miskolcon hét éve indult el az első adventi villamos. Azóta minden évben más külsőt kap az ünnepi jármű. A díszítést a miskolci közlekedési vállalat dolgozói találják ki, és valósítják meg.

menetrend szerint közlekedő adventi villamoson mindig nagy a tömeg. „A miskolciak elsősorban utaznak rajta, ők nagyon várják az adventi villamost, de most már egyre jellemzőbb az, hogy az ország különböző pontjaiból érkeznek; ezt onnan is tudjuk, hogy a közösségi portálokon bejegyzéseket tesznek közzé, hogy mennyire tetszett nekik a villamos. Sőt, külföldiek is azért jönnek Miskolcra, hogy utazzanak vele, itt a környező országokból elsősorban” – nyilatkozta Pásztor Imre, az Advent Miskolc kommunikációs vezetője.

Az utasokat vasárnaponként élőzene várja, december 6-án és 9-én pedig a Mikulás is az adventi járattal utazik majd. Az ünnepi villamos vízkeresztig, vagyis január 6-ig közlekedik.