2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Bejutottak a tüntetők a lezárt Kossuth térre, újabb élőlánccal próbálkoznak

Hír TV

2018. május 8., kedd 07:27, frissítve: kedd 12:12

A Parlament közelében közben tüntetést tartanak. A Kossuth téren civiekl éjszakáztak, attól tartva, hogy kordonnal zárják körül a területet. Ez végül nem történt meg, de a demonstrálókat kiszorították. A Jobbik sem bontott így kordont, a frakció tagjai átvonultak a rendőrsorfalon. Idő közben a tüntetőket mégis beengedték az Országház előtti térre.

Kövesse folyamatos élő közvetítésünket!

Éjszakába nyúlóan alkotott élőláncot a Parlamentnél néhány száz civil. Amiatt maradtak reggelig, mert a bejelentett tüntetések ellenére a rendőrség és a Terrorelhárítás központ is a Kossuth tér lezárására készült. Ezt akarták megakadályozni.

Reggel hat órakor a rendőrök megkezdték a tér kiürítését, a demonstrálókat igazoltatták, de az előzetesen várt kordonok nem kerültek elő.

A tüntetők eközben azzal szórakoztatták magukat, hogy a brit humorista, Benny Hill egykori műsorának zenéjére üldözték egymást.

A demonstrálók kemény magja nem akarta elhagyni a teret, az egyenruhások végül egyenként emelték ki őket.

A Jobbik frakció gyalog érkezett a Parlament alakuló ülésére, ők eredetileg kordonbontást terveztek, de a képviselők végül átsétáltak a rendőrsorfalon és bevonultak a Parlamentbe.

Kollégánk élőben tudósított a helyszínről:

Az alakuló ülést követően kollégánk a parlamentből jelentkezett be:

Misét tart a Fidesz

Szokatlan módon a Parlamentben tart ökumenikus istentiszteletet a Fidesz az Országgyűlés alakuló ülése előtt. A párt képviselői eddig a közeli Hold utcai református templomból sétáltak át a parlamenthez, most a tüntetések miatt ez elmarad.

A kormánypártok a Kossuth térre bejelentett tüntetésekre utalva azt is írják: vannak, akiknek a politikai cirkusz és a hisztériakeltés a fontos, és sajnálják, hogy az ellenzéki pártok képtelenek elfogadni a választási vereséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!