2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Kitilthatják a dízel autókat a fővárosból

Hír TV

2019. november 8., péntek 08:44

Kitiltaná a dízel autókat Budapestről Karácsony Gergely. Az új főpolgármester intézkedéseinek köszönhetően a jövőben jelentős nehézségekkel szembesülhetnek a Budapesten autózók. Azok után, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén kihirdették a klímavészhelyzetet, Karácsony Gergely már az autók kitiltásáról beszélt az Inforádióban. A főpolgármester azt is világossá tette, hogy ő nem szeretne járműveket látni a rakpartokon, sőt azt is meglebegtette, hogy rövidesen hétvégén autómentessé teszti a Duna mindkét partját.

DK: Egyeztetni kell az autók kitiltásáról

A Demokratikus Koalíció nem zárkózik el Karácsony Gergely tervétől. Barkóczi Balázs szóvivő azt mondta: fontos a klímaváltozás elleni védekezés, de minden ilyen lépést egy széles körű társadalmi egyeztetésnek kell megelőznie.

Bár ez fontos kérdés, teljes körű társadalmi egyeztetésnek kell megelőznie. Tehát főpolgármester úrnak és a fővárosi testületnek előtte a budapestiekkel kell egyeztetni, már csak azért is, mert ahogy ön állította, nagyon sokan használnak dízel autót, sőt az áruszállítás is legtöbbször ilyen járműveken történik – mondta újságírói kérdésre a politikus.

Hír TV