2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kitiltási botrány: „sosem érkezett figyelmeztetés”

Az Egyesült Államok nem akar beleszólni abba, hogy a magyar kormány hogyan göngyölíti fel a korrupciós ügyeket – ezt a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője mondta az ATV reggeli műsorában.

André Goodfriend konkrét neveket továbbra sem árult el, hogy ki az a hat személy, akik ellen beutazási tilalmat rendelt el az Egyesült Államok. A diplomata csak annyit mondott: tisztában van azzal, hogy ahogy az Egyesült Államoknak, úgy Magyarországnak is zéró toleranciát kell hirdetnie a korrupcióval szemben.

„Nem fókuszálnék arra, hogy kik ezek az emberek, hogy hol dolgoznak, ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban belevonna egy olyan beszélgetésbe, ami azzal kapcsolatos, hogy meg kell mondanunk a magyar kormánynak, hogy mit és hogyan kell megvizsgálnia. Ezt nem akarjuk, ezt el szeretnénk kerülni. Mi nem gondoljuk azt, hogy nekünk kell megmondani ezt Magyarországnak. (…) Átadjuk, megadjuk azokat az információkat, amiken keresztül a magyar kormány meg tudja tenni a szükséges lépéseket” – fogalmazott André Goodfriend.

Navracsics Tibor nem kapott figyelmeztetést sem igazságügyi, sem külügyminiszterként az Egyesült Államok részéről a kitiltás okaként megjelölt állítólagos korrupciós ügyekről. A magyar uniós biztos Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: konkrét ügyekben sem érkezett sosem figyelmeztetés.

„Igazságügy-miniszterként sem kaptam soha figyelmeztetést. Azt kell mondani, az amerikai diplomáciától privát beszélgetéseknél olyan jelzéseket kaptam, hogy a magyar államigazgatás és a közigazgatási reform eredményeként érezhető, hogy az államigazgatási ügyintézés a befektetők általi visszajelzésekből adódóan tisztább lett. Olyan jelzéseket én nem kaptam miniszterként, hogy az amerikaiaknak itt konkrét ügyekkel problémáik lettek volna” – fogalmazott a biztos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!