2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Kispesti korrupciós botrány: az MSZP nem indít belső vizsgálatot

Hír TV

2019. október 10., csütörtök 06:48

Napok óta hallgat Lackner Csaba. A kispesti korrupciós botrányról szóló hangfelvételen szereplő szocialista politikust képviselő-társai azóta sem akarják beazonosítani. Az MSZP közölte: nem indítanak belső vizsgálatot. Karácsony Gergely pedig a felelősséget a kerületi polgármesterre hárítja. Lackner Csaba meg is nevezi magát a kispesti korrupciós botrányról kiszivárgott hang és videó felvételen. Ezen a szocialista politikus milliós pénzvisszaosztásokról beszél.

 

Több napja próbáljuk megtudni az érintettől, hogy magára ismer-e a felvételen. De Lackner Csaba továbbra sem válaszol.

A felvételen megnevezett Gajda Péter kispesti polgármestere korábban nem akart válaszolni kérdéseinkre és biztonságőreinek kíséretében feljelentéssel fenyegetőzött.

A polgármester szerdán azonban már szívélyesebben állt a Hír TV kamerája elé. A kerület vezetője ugyanakkor továbbra is azt állítja manipulált a felvétel és minden azon szereplő, vele kapcsolatos állítás valótlan. Az MSZP a botrány ellenére nem hajlandó vizsgálatot indítani.

 
Mutatjuk a fotókat: az elsőn Lackner Csaba a Hír TV birtokába került felvételen látható egy fehér porral teli zacskót tartva. A második fotó az egyik testületi ülésen készült róla, a harmadik kép pedig Lackner közösségi oldalán található.
 

Ez nem bizonyított ez a videó. Lényegében én azt tudom elmondani, amit polgármester úr elmondott, hogy nem ismerhető fel rajta sem a személy, sem a hang. Egyszerűen szerintünk ez egy manipulált többször összevágott videó

– mondta a Hír TV-nek Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője.

A baloldal főpolgármester-jelöltjének pártlogója is szerepel Gajda Péter és Lachner Csaba választási plakátjain. Karácsony Gergely azonban a felelősséget a kerületvezetőre hárítja.

Meg nem erősített információink szerint a rendőrség már vizsgálja a felvételek tartalmát.

Hír TV