2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Kirúgta Karácsony a BKK vezérigazgatóját

2020. május 5., kedd 14:04

Felmentette a főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját. Karácsony Gergely közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Varga Ivett nem tudta olyan hatékonyan ellátni cégvezetői feladatait, mint amilyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel. A főpolgármester mától megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettesét.

Karácsony Gergely főpolgármester még januárban azt mondta: az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt.

Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak - fogalmazott akkor a politikus.

A főpolgármesteri hivatal keddi közleménye szerint a főpolgármester megköszönte Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett. Karácsony május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Varga Ivett február elsejétől töltötte be a BKK vezérigazgatói posztját. A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatója volt, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Varga Ivett Nemesdy Ervint váltotta a vezérigazgató poszton.

HírTV