2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Kiruccant Monacóba Mészáros Lőrinc és üzleti köre

2017. május 29., hétfő 19:31, frissítve: hétfő 20:06

A milliárdos vállalkozókkal tartott a miniszterelnök veje is. A felcsúti polgármester tagadja, hogy a helyszínen nézte végig a hétvégi Forma–1-es futamot. Ő azt állítja, hogy nem a Ferrari, hanem a Felcsút győzelmét ünnepelte a hétvégén.

A márkahűség maradt, ám ezúttal limuzinnal és nem terepjáróval gördült Mészáros Lőrinc a felcsúti polgármesteri hivatal elé.

– Engedjen meg pár kérdést nekünk, legyen olyan jó!
– Nem engedek.
– A hétvégi Monacói Nagydíjat látta?
– Nem.
– Hogy tetszett?
– Nem láttam.

A kérdés kifelé jövet is maradt:

– Polgármester úr, pedig Monaco nagyon szép hely a képek alapján. Járt már ott egyébként?
– Jártam már, többször is.

A Hír TV úgy tudja, hogy legutóbb vasárnap járt az adóparadicsomként is emlegetett hercegségben, ahol épp hétvégén rendezték a hagyományos Forma–1-es nagydíjat. Értesülésünk szerint Mészáros Lőrinc ismert üzletemberekkel ruccant el a Riviérára, köztük volt az állami megrendelésekkel kitömött Duna Aszfalt és egy másik kormánykedvenc építőipari cég, a West Hungária Bau tulajdonosa is. A társasággal tartott a miniszterelnök veje, Tiborcz István is. A repülő Nizzában szállt le, és onnan is indult vissza Budapestre. A francia útról a magángép kiszolgálásában részt vevő forrásainktól értesültünk. A Hír TV vasárnap este rögzítette, ahogy a felcsúti polgármester az autóhoz sétál a ferihegyi repülőtér 1-es termináljától. Itt szolgálják ki a magánepülőket.

A Monacói Nagydíjra a felcsúti képviselő-testület ülése után még egyszer rákérdeztünk.

– Ha nem látta a futamot, akkor mit csinált hétvégén?
– Bajnokot avattunk.
– Kispestet?
– [nevet] Nem, a Puskás Akadémiát.

A Felcsút az NB II-őt nem a mostani hétvégén, hanem az előzőn nyerte meg, a Puskás Akadémia május 21-én lett bajnok a másodosztályban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!