2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Kirakták a boltjából, miután levelet írt Karácsony Gergelynek

2021. május 3., hétfő 21:46

Nem forgathatott a HírTV a Nagyvásárcsarnokban azzal a kereskedővel, aki a főpolgármesterhez fordult nehéz helyzete miatt. A nő méltányosságot és a bérleti díjak csökkentését kérte Karácsony Gergelytől, de a bérleti szerződése felbontását kapta. Több kereskedő is hasonlóan arra panaszkodott stábunknak, hogy nem foglalkozik velük a főváros.

Még Margaret Thatcher a legendás volt brit miniszterelnök is vásárolt hungarikumot Kmettyékék boltjában. Az asszony családja több, mint negyven éve állandó kereskedő a fővárosi tulajdonban lévő Nagyvásárcsarnokban, férjének még szobrot is állítottak itt. A Karácsony Gergely-féle vezetéstől azonban alig kapott segítséget a pandémia idején: hiába nincs vásárló a csarnokban, mégis a teljes bérleti díjat kérik Kmettyéktől.

Marek György ajándéktárgyakkal kereskedik, a turisták elmaradása miatt standja 14 hónapja van zárva. Helypénzt továbbra is fizet, csaknem kilencmillió forint a vesztesége.

Hankesznével pedig már fel is bontották a szerződést azt követőn, hogy levelet mert írni a főpolgármesternek a kereskedők nehéz helyzete miatt. Neki személy szerint hárommillió forint bérlati díj hátraléka van. Stábunk vele már a csarnok területén nem is forgathatott.

A boltosok elkeseredettek, többüknek az árut is ki kellett dobni, mert megromlott. Profilt váltani nem tudnak, nem engedik nekik. Karácsony Gergely segítségét várnák, de - állítják - érdemi választ nem kapnak megkeresésükre. Így csak abban bíznak, hogy mihamarabb visszatér az élet a normál kerékvágásba.

HírTV