2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Kilenc évet kapott a lúgos orvos

Hír TV

2018. február 22., csütörtök 09:34, frissítve: csütörtök 18:06

Kilenc év börtönt kapott a volt barátnőjét lúggal megcsonkító orvos. A büntetőügynek még mindig nincs vége, a per az eljárásjogi szabályok miatt újra a Kúriára kerül, amely várhatóan még a nyári ítélkezési szünet előtt dönt.

„Fellebbeznék a megszüntetéséért vagy az enyhébb fokozatú kényszerintézkedésért” – ezek voltak B. Krisztián utolsó szavai a Fővárosi Ítélőtáblán, amely másodszor hirdetett ítéletet a sajtóban csak lúgos doktorként emlegetett orvos büntetőügyében. A férfi a volt szeretőjét csonkította meg a vád szerint. Első fokon négy évet kapott, másodfokon már kilencet, ám az ítéletet a legfőbb bírói fórum visszadobta. A megismételt eljárásban hirdetett most ítéletet a táblabíróság. A kilenc év börtön maradt, az ítélőtábla B. Krisztiánt végleg eltiltotta az orvosi hivatás gyakorlásától.

„A speciális orvosi ismeretek lehetőséget biztosítottak dr. B. Krisztián vádlott számára, hogy olyan helyzetet teremtsen a sértett számára, olyan eredményt idézzen elő, amely a maradandó fogyatékosságot létrehozza, az életveszélyes állapotot is szándék formájában létrehozza, ugyanakkor a sértett halála ne következzen be” – ismertette Ujvári Ákos bíró.

Az eljárásnak nincs vége, a büntetőper ismét a Kúria elé kerül – mondta a sértett jogi képviselője. „Most már az utolsó felvonás jön, a negyedik. Abban bízom, hogy ott is eltérő minősítés lesz. Egyre közeledünk ahhoz, ami az álláspontom szerint a valós és helyes minősítés, mégpedig az, hogy eshetőleges szándékkal elkövetett emberölés kísérlete volt” – fogalmazott Gál András.

B. Krisztián megcsonkított exbarátnője is nyilatkozott az ítélethirdetés után. „Hatféleképpen halhattam volna meg. Kizárt dolognak tartom, hogy egy orvos tudata ezt ne fogja fel – ez a szakértői véleményekben is le van írva. Az, hogy nem haltam meg, a szerencsén múlott” – mondta Renner Erika.

A vádlott védője nem kommentálta a bíróság döntését, álláspontját a Riasztás jövő keddi adásában ismerteti.

Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!