2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kikeltek Putyin Playboy-nyuszi kihívója ellen az ellenzéki tüntetők

Hír TV

2017. november 12., vasárnap 10:23, frissítve: vasárnap 13:05

Kifütyülték Vlagyimir Putyin kihívóját egy orosz ellenzéki tüntetésen. A tévés celebet az elnök emberének tartják, mert egykor az ő apja segített elindítani Putyin politikai karrierjét. A demonstráció oka egyébként az volt, hogy a magyar CEU-ügyhöz hasonlóan Oroszországban is nekiment a kormány egy Soros György támogatta egyetemnek.

Lenin szobra alatt gyülekeztek a szentpétervári ellenzéki tüntetők, akik a Soros György támogatta Európai Egyetem bezárása ellen tiltakoztak. Az intézmény engedélyét tavasszal vették el az orosz hatóságok mondvacsinált szabálysértésekre hivatkozva.

A tüntetésen részt vett az elnökjelöltségre pályázó Kszenyija Szobcsak is. A reality műsort is vezető Playboy-címlaplányt többen kifütyülték, és azt kiabálták neki, hogy szégyellje magát. Szobcsakot ugyanis Vlagyimir Putyin emberének tartják.

„Nem hiszem, hogy ő valódi elnökjelölt lenne, túl jó a hátszele az állami tévécsatornákon. És nyilvánvaló, hogy a ténykedését jóváhagyta a Kreml” – mondta egy ellenzéki tüntető.

Putyin a nő apjának köszönheti politikai karrierjét: Anatolij Szobcsak a jogi egyetemen tanította őt, később, már Szentpétervár polgármestereként pedig folyamatosan egyengette az útját. Putyin nem is volt hálátlan: amikor Szobcsakot korrupcióval vádolták meg, ő szöktette meg egykori mentorát Oroszországból.

Kszenyija Szobcsak nem is akarja megverni Putyint az elnökválasztáson. Mint mondta, a célja mindössze az, hogy alternatívát mutasson az oroszoknak. Azt viszont elutasítja, hogy Putyin embere lenne, szerinte ezt csak a provokátorok terjesztik.

„Nem félek a provokációktól, tudom, hogy sok ilyen lesz. Meg kell értenünk, hogy az országban most ilyen a politika, és minden eseményen, amelyre elmegyek, sok olyan ember lesz, aki kiabál majd, és feliratokkal bizonygatja, milyen sokan vannak ellenem. Ez elkerülhetetlen” – véli az orosz elnökjelölt-aspiráns.

Az orosz elnökválasztást 2018 márciusában tartják. Vlagyimir Putyin hivatalosan még nem erősítette meg, hogy újra indul az államfői posztért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!