2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Kihátrál a kispesti polgármester Lackner Csaba mögül

Hír TV

2019. október 10., csütörtök 10:01

Kihátrál a kispesti polgármester Lackner Csaba mögül. A Népszavának adott interjújában Gajda Péter a közéletből való távozásra szólította fel a kispesti szocialista képviselőt, amennyiben beigazolódik, hogy ő beszél a kiszivárgott botrányos hangfelvételeken.

Gajda Péter a kerületében kipattant korrupciós ügyről eddig csak annyit mondott, hogy nem ismeri fel párttársát Lakner Csabát a videón.

A Népszavának adott interjúban ma már viszont azt nyilatkozta, ha mégis Lakner beszélt, vissza kell adnia képviselői mandátumát. Gajda Péter azt is állítja még mindig nem beszélt Lackner Csabával. A hangfelvétel miatt, amelyen egyebek közt az is elhangzott 3 millió forint kenőpénzt fogadott el, viszont feljelentést tett.

Közben a kiszivárgott felvételek újabb részletei kerültek nyilvánosságra. Az ellenzék csak üzletként tekint az összefogásra Kispesten – derült ki a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott közel félszáz órányi hangfelvételből. A Magyar Nemzet mai számában arról ír, hogy a hanganyagon beszélgetők visszaemlékezése szerint Gajda Péter polgármester arra ösztökélte embereit, hogy hozzák létre a kerületben a Demokratikus Koalíció alapszervezetét, mert azzal szerintük „sokkal több pénzt lehetne keresni”. A felvételen elhangzik, hogy a kispesti alpolgármester fel is kérte a soroksári MSZP korábbi elnökét, Kiss Jenőt a helyi DK vezetésére.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ

Mesés külföldi ingatlanokban állnak a kispesti közpénzek?

Újabb hangfelvételek a kispesti szocialista botrányról

Kulcsszerepben Karácsony szövetségeseinek strómanja

Mr. Negyven Százalék is ott van Karácsony csapata körül

Informátor: Az utóbbi évek legnagyobb botránya