2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szabó Magda világsikere 03:00

Belföld

Kiengedték a börtönből a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost

A Gyurcsány-kormány volt elhárítófőnökét korábban vesztegetés és államtitoksértés miatt ítélte el a bíróság.

  • Kiengedték a börtönből a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost

Néhány napja elhagyhatta a börtönt a korábban négy év szabadságvesztésre ítélt Galambos Lajos, aki a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója volt – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a férfi ügyvédje, Molnár Lajos.

Az egykori NBH-főnök reintegrációs őrizetbe került. Ez a tíz hónapos kedvezmény azt jelenti, hogy Galambos nyomkövetővel, otthon töltheti le büntetésének utolsó hónapjait. Galambos esetében a reintegrációs őrizet elrendelésében semmi meglepő nincs: annak törvényi feltételei fennállnak: nem minősül visszaesőnek, nem erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el és a büntetése nem haladja meg az öt évet.

Sötét titkosszolgálati szálak

Ismert, az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és a Nemzetbiztonsági Hivatal korábban kémkedéssel is vádolt, majd felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, illetve a hivatal volt műveleti osztályvezetőjét még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség.

A teljes cikket ITT érheti el.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!