2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét

MTI

2019. november 29., péntek 22:07

Napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük, ezért Magyarországnak a katonai önvédelme mellett, a szellemi ellenállóképességét is biztosítania kell- mondta Kövér László a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett konferencián. Az eseményen Simicskó István kormánybiztos bejelentette: kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét.

A nemzet és a család fontosságát hangsúlyozta a fiatalok nevelésében Simicskó István. A hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett konferencián az államtitkár elmondta: ezek nélkül nem lehet biztos alapokon elkezdeni az életet.

Simicskó István elmondta: kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét amely céljaként a hazáját szerető, nemzetéhez kötődő, hagyományait tisztelő nemzedékek felnevelését határozta meg.

Kövér László létfontosságúnak tartja a fiatalság nemcsak hazafias, hanem az igazságra törekvő nevelését A házelnök arra figyelmezteti a fiatal generációt: ne hagyják, hogy elidegenítsék őket a szülőföldjüktől, nemzetüktől, családjuktól és végső soron önmaguktól.

Magyarország megújítása nem képzelhető el a honvédség újjászervezése nélkül hangsúlyozta a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely reményét fejezte ki hogy a stratégia egy egész nemzedék előtt nyitja majd meg az újfajta közszolgálat és újfajta összetartozás lehetőségét.

 

Hír TV