2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Kiderült: a főpolgármester-előválasztást lebonyolító aHang szervezi a baloldali tüntetést

2020. október 22., csütörtök 20:29

Az aHang nevű szervezet küldött ki meghívókat arra a tüntetésre, amiről eddig azt állították, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai szervezik a törvényesen megválasztott kuratórium ellen, az Origo birtokába jutott dokumentum szerint. Az aHangról azt kell tudni, hogy ők voltak a szervezői a tavalyi főpolgármesteri előválasztásnak Budapesten, vagyis egyértelműen egy baloldali pártpolitikai szervezetről van szó - írja az origo.hu.

Természetesen nem vagyunk naivak: Gyurcsány fenyegetőzése, majd azután, hogy kiderült, a Színművészeti a saját területén négynapos politikai tábort szervezett az egyetemfoglalásokról egy hónappal a blokád előtt, pontosan tudtuk, hogy a baloldal áll a színművészetis akciósorozat mögött.

A koronavírus-járvány idején megtartott tüntetésszerűség azonban azt is bebizonyította, hogy a baloldalnak tényleg semmi sem drága. Ha úgy érzik, akár egyetlen milliméterrel is közelebb kerülhetnek céljaikhoz: a pénzhez és a hatalomhoz

- írja cikkében a portál.

Az aHang saját honlapja szerint a 2019-es baloldali előválasztás minden szintjén részt vett: "a koncepciók és szabályok kialakításától a fejlesztések és szervezési feladatok megvalósításán keresztül az online és offline lebonyolításig". Az is kiderül a honlapról, hogy ők akarják lebonyolítani a 2022-es választás előtti baloldali előválasztásokat is, vagyis egyértelműen a baloldali pártpolitika céljait szolgáló szervezetről van szó.

Emlékezetes, hogy a 2019-es főpolgármesteri előválasztás botrányos volt, Gyurcsány Ferenc például előbb tudta az eredményt, minthogy a szavazatokat összeszámolták volna.

Természetesen egy nagyon lényeges dolog bizonyosodott be ismét: a baloldalnak semmi sem drága, az emberek egészsége sem. Ilyen járványveszély közben tüntetést szervezni nagyon veszélyes, és ezt ők pontosan tudják - 

origo.hu