2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Kicsit szürke, kicsit nyuszi, de full szoci

Volt kádergyerek, gonosz kapitalista, kisminiszter, aztán válságkormányfő. Majd megváltónak hitték, aki legyőzheti Orbán Viktort, de nem jött be. Bajnai Gordon az e heti Főhős.

Bajnai Gordon 2006-ban menedzsernek látszó, európai politikusként tűnt fel a politikában, pedig ő is csak Gyurcsány zakójából lépett ki. Egyetemistaként aktívan vett részt a közéletben, családi indíttatásból a baloldalon találta meg a helyét. A Gyurcsány-féle Új Nemzedék Mozgalomhoz csatlakozott, majd közgazdászként dolgozott abban a Creditumban, ahol „Fletó” kezdte pályafutását.

Végig pénzügyi vonalon futott, majd a szocialista gazdasági csillagromboló, a Wallis Zrt.-hez került. A cégnek jól ment az MSZP és a Fidesz alatt is, de elkövettek egy nagy hibát, 1998-ban megvették a baromfiszárnyasokkal foglalkozó Hajdú-Bétet.  

Bajnait Gyurcsány ültette a térdére 2006-ban, és csinált belőle fejlesztéspolitikai kormánybiztost. 8000 milliárd felett diszponált. Jutott minden szocinak, nem kellett összebalhézniuk. De pechükre számos visszaélés is napvilágot látott.

A Hír TV is rajta volt ezerrel az uniós pénzek lenyúlásán. Bajnai – már miniszterként - a Hír TV Célpontjának leleplező riportja után kénytelen volt belső vizsgálatot elrendelni. Túl sok volt a botrány, és nyakig ért a korrupció.

Gyurcsány sem húzta már sokáig. Nagy volt rajta a nyomás, lemondott. Ekkor kezdődött a Monty Pythonba hajló miniszterelnöki casting. Napokig nem lehetett tudni, lesz-e egyáltalán kormányfő. Röpködtek a nevek, de semmi komoly jelölt. Végül Bajnai tűnt fel a ködből…

Tekintse meg a Főhős teljes adását:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!