2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kiakadt a polgármester a kormányzati fociköltések miatt

Hír TV

2017. december 31., vasárnap 15:47

Alpár György nem érti, hogy miért adtak Mészáros Lőrinc horvátországi csapatának otthonába, Eszékre is 1 milliárd forintot.

Értetlenül áll Drávaszerdahely polgármestere az előtt, hogy a kormány milliárdos osztogatásba kezdett az év végén. Alpár György nem érti, hogy miért adtak Mészáros Lőrinc horvátországi csapatának otthonába, Eszékre is 1 milliárd forintot. A polgármester azt sérelmezi, hogy míg milliárdok mennek el az állampolgárok szemében fölösleges dolgokra, addig egyes településeknek szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie, Drávaszerdahelynek például 11 millió forintot.

„Több mint 1 milliárd forinttal támogatunk egy határon túli magyar focicsapatot. Miért? Nekünk meg szolidaritási hozzájárulást kell fizetni, ezt ép ésszel egyszerűen nem tudom felfogni. Ha ennyire rendben van minden az országban, akkor miért kell rajtunk kívül 165 településnek fizetni?” – háborodott fel a településvezető. Hozzátette, ellenben azt szívesen látta, ha például gyermekkórházra költi az összeget a kormány: „eszközöket vettek, óvodákat újítottak fel, iskolák kapnak pénzt, ezt annyira szívesen hallgatnám. De nem, ehelyett még december utolsó napjaiban is ilyenekkel kell szembesülni, hogy milliárdokat elszórnak.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!