2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Ki vérezteti ki a fővárost? Karácsonyék látványprojektjei állnak, a kormány ezalatt folyamatosan fejleszti a fővárost

Karácsony Gergely folyamatosan azt mantrázza, hogy „a kormány kivérezteti a fővárost”, de közben azért ad 5 milliós jutalmat a fejeseknek. De hogy halad a munka? Összegyűjtöttük, hogy is állnak a legfontosabb budapesti fejlesztések - a Blahától a Városligetig, a Nagykörúttól a parkokig.

  • Ki vérezteti ki a fővárost? Karácsonyék látványprojektjei állnak, a kormány ezalatt folyamatosan fejleszti a fővárost

Miközben a kormány sorra adja át az újabb és újabb tereket, parkokat és épületeket, a főváros vezetése a legfontosabb „látványprojektjeivel” sem halad. Csak azt mondja, nincs pénz – de azért ad 5-5 millió jutalmat a milliárdos Mártha Imrének, a közműcégek vezérének, illetve Barts Balázsnak, a Városháza-eladási botrány kulcsszereplőjének…

Szájkarate és Facebook-posztok helyett lássuk, ki mit rakott le az asztalra!

Megcsúszott Lánchíd, leállt munka a Blahán, és folyamatosak a dugók

Másfél éves időhúzás után fogott bele a főváros a Lánchíd – az előző vezetés által már teljesen előkészített – felújításába. A végső tervek szerint 5 milliárd forinttal többért jóval kevesebb megújult tartalmat kapnak a fővárosiak.

Ugyancsak alaposan elcsúszott a Blaha Lujza tér felújítása, ahol szintén 400 millióval többért itt is jóval kevesebb tartalom épül majd meg. A munka gyakorlatilag jelenleg is áll, mégpedig hetek óta.

Eközben a sorozatos átgondolatlan lezárások miatt mindennapos gigadugók alakultak ki a fővárosban, amire Karácsony Gergely megtalálta a megoldást: az autósok „szálljanak ki, és gyalogoljanak”.

Városházi fantompark és megfúrt kulturális központok

A Karácsony Gergely vezette városvezetés végül megfúrt három városligeti kulturális központot is. Nem épülhetett meg az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház.

Az átadása után Karácsony Gergely folyamatosan, Facebook-posztokban kritizálta a Liget projekt fejlesztéseit, egyebek mellett a nemzetközi díjakat nyert épületeit. Szerinte „beépítik a Ligetet”.

A fővárosi vezetés igyekszik akadályozni Budapest legújabb Duna-hídja, a Galvani-híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megépítését.

A lassan három éve beígért Városháza parkban eddig egyetlen egy fűszálat sem sikerült elültetniük.

A kormány már 9 új parkot adott át, a fővárosi vezetés egyet sem

Amik megújultak a polgári kormányzás alatt:

Városliget

Orczy park

Múzeumkert

A Puskás Aréna parkjai

Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark

Normafa

Millenáris Széllkapu

MOME park

Margitsziget

A főpolgármester a közös tervezésű Városmajor zöldítését – ahol a kormány még a Fővárosnál is zöldebben gondolkodik – túlzásnak tartja.

Az V. kerületi Bástya utcai, 3,1 milliárdos kormányzati támogatásból megvalósult, igazi XI. századi közparkba a helyi baloldal szerint elég lett volna néhány mászóka a környékbeli gyerekeknek, nem pedig ilyen „csilivili berendezés”.

Teljesen megújította a Városligetet a Liget Projekt

Megépült a Magyar Zene Háza, és hamarosan nyit a Néprajzi Múzeum. Elkészült a Nagyjátszótér, a kutyás élménypark, a futókör és több sportpálya.

A zöldítési program keretében 72 000 m² burkolt felületet bontottak el, 150 000 m² zöldfelület újult meg, elültettek csaknem 500 lombos fát, több mint 70 000 cserjét és csaknem 140 000 évelőt.

60 százalékról 65 százalékra nőtt a zöldfelület a Városligetben

Még az ellenzéki sajtó és Karácsony főtájépítésze, Bardóczi Sándor is elismerte, hogy jobb lett a Liget helyzete.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!