2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Kétnapos frakcióülést tartottak a kormánypártok

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője leszögezte, hogy az új főpolgármester csak azokat a fejlesztési forrásokat nem kapja meg a későbbiekben, amelyeket nem kér. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője kitért arra, hogy az intimitásnak nincsen helye a nyilvánosságban.

  • Kétnapos frakcióülést tartottak a kormánypártok

A tanácskozás előtt Orbán Viktor miniszterelnök exkluzív interjút adott a Hírtévének, melyben először beszélt a győri polgármester botrányáról.

"Abban az esetben, hogyha Borkai Zsolt nem indul el a győri polgármester-választáson, akkor a győriek előtt nem lett volna választási lehetőség, mert akkor egyetlen jelölt maradt volna állva."

Meg kellett várni, hogy a nyilvánosságra került videó után a győri választók mit akarnak - a miniszterelnök szerint ezért nem mondott le polgármester-jelöltségéről Borkai Zsolt.

Mint fogalmazott: nem törhet pálcát a polgármester felett, azonban a Fidesz elnökeként meg kellett mutatnia, hogy az ilyen eseteknek igenis vannak következményei.

A miniszterelnök az önkormányzati választás eredményét úgy értékelte: győzelmet arattak a kormánypártok, de súlyos veszteségeket szereztek Budapesten és egyes vidéki nagyvárosokban.

"A kormány szempontjából összességében 1 millió 800 ezer szavazatot kaphattunk, az elenzék ennél pedig jóval kevesebbet, ezért én a következő időszakban ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretnék látni mint az előző 9 évben, mert megvan az a támogatás a kormány programja mögött, ami szükséges a jó kormányzati munkához."

A kétnapos frakcióülés második napján a KDNP frakcióvezetője leszögezte: a mostani önkormányzati választást nem előzte meg a legszebb kampány. Harrach Péter kiemelte: az intimitásnak nem minden esetben van helye a nyilvánosság előtt.

Egyrészt az intimitásnak - legyen az pozitív, vagy negatív - nincs helye a nyilvánosság előtt. Másrészt viszont az életstílus, ha nem felel meg a hitelességnek, akkor viszont van helye és arról részben a jelöltállító szervezet, részben pedig a választók elmondják a véleményüket.

Csak azokat a fejlesztési forrásokat nem kapja meg Karácsony Gergely, amelyeket nem kér, a korábbi főpolgármesterrel kötött megállapodásokat a kormány betartja - erről már a a Fidesz frakcióvezetője beszélt az ülést követően. Kocsis Máté úgy fogalmazott: a főváros az ország leggazdagabb városa, a legtöbb forrás is ide érkezett, jelenleg 4400 milliárd forintnyi fejlesztés van folyamatban vagy tervben, amelyek fölött az új főpolgármester rendelkezik. Ezek közül csak azokat nem támogatja a kabinet amelyeket Karácsony nem akar megvalósítani.

"Minekutána a választók úgy döntöttek, hogy valami mást választanak Tarlós főpolgármester kurzusa helyett és ezt tiszteletben kell tartani, ezért a kormány, ahogy miniszterelnök úr mondta és ezt valóban a frakcióülésen is megerősítette betűre és számra be fogja tartani azokat megállapodásokat amelyeket még Tarlóssal kötött meg. Ez alól azok lehetnek kivételek, amelyek maga az új városvezetés sem szeretne."

Hozzátette: ha van olyan fejlesztés amelyet Karácsony Gergely már korábban bírált, ne támogatott, vagy szerinte az nem jó Budapestnek akkor azt figyelembe kell majd venni a későbbiekben.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!