2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Belföld

Két szűk év jöhet a rendezvénypiacon

Ha az idén az átlagos ezermilliárd forint feletti forgalom 40 százaléka realizálódik a rendezvényszervezés piacán, az már jó hír. A szektor teljesítménye 2022-2023-ra állhat vissza a válság előtti szintre - mondta a Világgazdaságnak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke.

  • Két szűk év jöhet a rendezvénypiacon

A koronavírus-járványt követően a szigorúbb előírások drágítani fogják a rendezvények megszervezését, a piac szereplőinek ezekre a pluszköltségekre a szakember szerint úgy kell tekinteniük, mint olyan befektetésekre, amelyek nélkül nem tudna talpra állni a szektor.

Ganczer Gábor - aki a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója is - elmondta: a teljes ágazat (beleértve a partnerszolgáltatásokat, mint a hangtechnika, világítás, standépítés, catering stb.) 600 milliárd forintot közelítő idei kiesését az magyarázza, hogy a veszélyhelyzet márciusi kihirdetésekor azonnal leállt a rendezvényszervezés, a korlátozások pedig e területen maradnak a legtovább érvényben. A Maresz elnökének értelmezése szerint az a kormányzati könnyítés, amely júniustól engedélyezi a kétszáz fős esküvők megtartását, logikusan vonatkozhat más, hasonló létszámú rendezvényekre is. Ha ez helytálló, akkor elindulhatnak a tréningek, kisebb szemináriumok, csapatépítők, amelyek sok cégnek adnak munkát.

A rendezvényszervezés mintegy százezer embert foglalkoztat, és bár az elbocsátások, cégbedőlések megkezdődtek, ezek egyelőre nem tömegesek - írta a Világgazdaság.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!