2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Két óra az életedért: sztrájkolnak a rezidensek

2015. február 27., péntek 07:55, frissítve: péntek 08:53

Napi kétórás sztrájkot tervez a Magyar Rezidens Szövetség – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Dénes Tamás.

Az elnök hangsúlyozta, ezzel a később egyre hosszabbodó munkabeszüntetéssel szeretnék a figyelmet felhívni arra, hogy nem fogadják el az egészségügyi államtitkár feltételekhez kötött béremelési javaslatát.

– A rezidens szövetségnek már egy éve a tarsolyában van egy kétórás határozott idejű munkabeszüntetés, gyakorlatilag egy sztrájk vagy egy tervezet, hogy meggyőzzük a többi szervezetet, hogy álljon be mögénk. Mi is azt képviseljük, hogy egyszer tárgyalni kell. Mi ennek a címe? „Két óra az életedért.” Egyszer egy nap két órára csak az akut ellátás történne meg. Jeleznénk a társadalom felé, hogy ne gyere be abban a két órában a rendelőbe, hiszen ez rólad szól. Jeleznénk a politika felé, hogy mi nem akarjuk bénítani a rendszert – két óráról beszélünk. Nyilván ez úgy van kitalálva, hogy minden félévben nő egy órát és még egy órát, fokozatosan emelkedve – vázolta a tervet Dénes Tamás.

Tekintse meg a Dénes Tamással készült teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!