2020. április 10.,
péntek, Zsolt napja

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus miatt

MTI

2020. február 26., szerda 09:47

Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt. Az ELTE is korlátozná az Olaszországban járt hallgatók és tanárok bejárását.

 

A Budapest British International Schoolban arra kérik a diákokat, hogy aki Olaszországban volt maradjon otthon önkéntes karanténban és csak azután menjen iskolába, ha nem lázasodott be. Egy másik olasz tagozatos iskolában pedig azt kérik a szülőktől, hogy csak az auláig kísérjék a gyerekeket. Az Újlaki Általános Iskola igazgatója, Gábor Áron a hvg.hu-nak megerősítette: valóban fokozott elővigyázatossággal járnak el a közösség érdekében.

ELTE: Ne menjen be órákra, aki Olaszországban járt

Az ELTE is korlátozná az Olaszországban járt hallgatók és tanárok bejárását. Az intézmény körlevélben azt kéri: aki a fertőzés gócpontjainál volt az elmúlt napokban, két hétig ne járjon be az órákra. A távollétük igazolt hiányzásnak minősül.

Ügyeleti központot működtet az operatív törzs

Ügyeleti központot működtet a koronavírus fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs - közölte a Belügyminisztérium.

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége:

koronavirus@bm.gov.hu.

A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

A 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.  

Hír TV