2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Két bizottsági ülést is meghiúsított a Fidesz

Hír TV

2018. március 20., kedd 22:13, frissítve: kedd 22:43

Ismét az állítólagos Soros-hálózat és Szél Bernadett miatt bojkottálta a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság ülését, ahol ezúttal a Kósa-botrányt tárgyalták volna.

Múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy egy csengeri nő hiteles közjegyzői okiratban bízta meg Kósa Lajost azzal, hogy állítólagos 1300 milliárd forintos örökségét befektesse – egy másik okiratban azt is lefektették, hogy 800 millió forintot Kósa édesanyja kapott volna.

A testület szocialista elnöke szerint a fideszesek, távolmaradásukkal újabb bűnüket ismerték el.

Leegyszerűsödött a helyzet. Beismerték, azzal, hogy nem jöttek el, hogy az 1300 titkos befogadás mellett, a kötvényjegyzések mellett, az egyszerű honosításokkal több ezer számra visszaélések mellett most újabb bűnüket ismerték be. Kósa Lajos kérdését, hiszen azzal, hogy nem engedték megtárgyalni ezt az ügyet, egyértelművé tették, hogy ebben is bűnösek, valamint beismerésben vannak Hódmezővásárhely polgármesterének gépének, számítógépével kapcsolatos kérdésben is. Nyilvánvaló, hogy ilyen helyzetben a hallgatás beismerés – mondta Molnár Zsolt.

A költségvetési bizottságban is házszabálysértés árán akadályozta meg a fideszes többség Kósa Lajos pénzkezelési ügyének megvitatását.

Mesterházy Attila, a bizottság szocialista elnöke a határozatképtelen ülés után arról beszélt, hogy mivel maga az érintett is bojkottálta az ülést, a neki szánt 19 kérdést több minisztériumnak is elküldik, hogy a bizottság tájékozódhasson.

Hogyha azt ajánlgatta az örökösnek, hogy állampapírt vásárol belőle vagy éppen Kelet-Magyarországon valamilyen befektetéseket eszközöljön, akkor kíváncsi lettem volna, hogy lobbizott-e Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternél vagy Seszták miniszter úrnál ebben a tekintetben. És ez az összeg az államadósság finanszírozását vagy a forint árfolyamát hogyan érintette volna? – kérdezte Mesterházy.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!