2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Kerülik a kormánypárti politikusok a Kósa-témát

Hír TV

2018. március 14., szerda 21:56, frissítve: szerda 23:06

„Kampánylyukból kampányszél fúj” – ennyivel intézte el a miniszterelnök Kósa Lajos zavaros ügyleteit, ezt is sajtófőnöke tolmácsolta a médiának. A botrány kirobbanása után tartott fideszes fórumokon is azt bizonygatták a politikusok, hogy valótlanságok jelentek meg a tárca nélküli miniszterről.

– Ha semmi mást nem csináltunk volna jól, csak azt csináltuk volna jól, hogy megépítettük a kerítést, és ellenállunk annak, hogy Magyarországot egy migráció által célországgá tegyék már akkor is érdemes volna bennünket választani – aktuálpolitikai témákról nem, a migrációról annál inkább beszélt újbudai lakossági fórumán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

– Ha nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke, akkor fennállhat az a veszély, hogy olyan kormánya lesz az országnak, amely migrációpárti, bevándorláspárti – nyilatkozta Fenyvesi Zoltán fideszes képviselőjelölt.

A Tapolcai kampányeseményen is kerülték a Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős, tárca nélküli miniszterhez kapcsolódó botrány témáját, de az esemény után a Hír TV megkérdezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ügyről.

– Választási kampány van. Választási kampány hajrája van. Megpróbálnak vezető fideszes politikusokat lejáratni. Én így látom ezt a helyzetet.
– Tehát akkor abszolút azt gondolja, hogy ez egy lejáratókampány, és nincsen valóságtartalma?
– Abszolút, úgy, ahogy tetszik mondani. Abszolút ezt gondolom, és a Lajos jó miniszter, jól látja el a feladatát, és nagyon jó, hogy ő a modern városokért felelős miniszter – mondta Szijjártó Péter.

A főváros XV. kerületében kampányoló fideszes megmondóember, Bencsik András újságíró megadta a kormánypárti értelmezési keretet.

– Szeretem, amikor elkezdődik egy ilyen hecckampány, hogy, „mer’ a Kósa Lajos”; azt már tudjuk, hogy egy forint nem mozdult. Tudjuk, hogy egy szélhámos nő volt, akinek a férje öngyilkos lett a keserűségtől, hogy milyen szörnyeteg a felesége. Lehet, hogy a Kósa Lajos naív volt és gyanútlan, egy jól megszerkesztett csapdába belesétált, de semmit nem követett el, amit el kéne követni – reagált Bencsik András.

Kósa Lajos ügyéről a humánminisztert is kérdeztük volna, Balog Zoltán végül az Orbán Viktortól átvett válasszal hárította el a kérdéseket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!