2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Keresztes László Lóránt: A DK megpróbálja egymásnak ugrasztani a magyarokat

Hír TV

2020. március 10., kedd 20:14

Támogatja a székely autonómiát az LMP. A Magyarország élőben vendége Keresztes László Lóránt frakcióvezető volt, aki szerint ki kell állni a magyar nyelv és a nemzeti jelképek szabad használatáért.

 

A Székely Autonómia mellett tartottak szimpátiatüntetést Budapesten. A rendezvényen részt vett az LMP is, amelynek kezdeményezésére nemrég a parlament határozatot fogadott el a nemzeti régiók ügyében. A Székely Nemzeti Tanács által indult polgári kezdeményezése célja, hogy az Európai Unió saját erőforrásokat biztosítson Európa hagyományos nemzeti közösségei számára. Keresztes László Lóránt szerint közös nemzeti ügy, hogy Brüsszel kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Lendületet adott ez az ötpárti állásfoglalás az aláírásgyűjtésnek is?  – tette fel kérdését Földi – Kovács Andrea.

Nagyon úgy tűnik, hogy igen. (…) Ez egy közös nemzeti ügy, pártállástól függetlenül mindenkinek mellé kell állnia.

Az LMP frakcióvezetője szerint súlyos hiba, hogy a DK nem áll a kezdeményezés mellé: a Demokratikus Koalíció nem tudja értelmezni a nemzeti gondolatot, megpróbálják egymás ellen ugrasztani a magyarokat.  

Teljes beszélgetés: 

Kapcsolódó anyag: 

Székely szabadság napja: Szimpátiarendezvényt tartottak Budapesten

Hír TV