2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.

  • Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Higgyen bármiben, tartozzon bárhova, mert mind a teremtett világ részei vagyunk – így próbálta keresztényként beállítani magát politikai évadnyitó beszédében Gyurcsány Ferenc.

Nem először bizonygatta vallásosságát a DK vezetője. Korábban arról beszélt, hogy papnak készült, ugyanakkor láthatóan a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában, korábban pedig még támadta is a kereszténységet. Már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat.

Magyarországon a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy legyen. Hogy ezt elérhessük, ezért a Demokratikus Koalíció azt fogja kezdeményezni, hogy mondjuk fel a Vatikáni Szerződést, azt fogjuk kezdeményezni, hogy szüntessük meg az összes egyházi privilégiumot és szüntessük meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást – mondta 2014-ben Gyurcsány Ferenc. 

Párttársa Arató Gergely pedig az egyházi iskolákat támadta.

Önök büszkélkednek azzal, hogy egyre nő az egyházi iskolába járó gyerekek száma, amivel semmi probléma nem lenne akkor, hogyha itt a szülők lelkiismereti választásáról lenne szó – hangsúlyozta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője.

Gyurcsány Ferenc felesége sem maradt ki az egyházak támadásából. Dobrev Klárát a templomok zavarták. A pesterzsébeti Makovecz-templom kapcsán például azt írta: A templom az új stadion. Szerinte ezektől az épületektől nem lesz sikeres egy ország, a templomokat pedig nem az államnak, hanem az egyházaknak kellene építeniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!