2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Kékbe borulnak az épületek a V4 elnökség tiszteletére

V4

Júliustól egy éven át Magyarország látja el a Visegrádi Négyek elnökségét, ami kiemelt jelentőséggel bír hazánk számára a nemzetközi turizmus újraindításában. Ennek tiszteletére július 1-jén, az elnökség átvételének napján kékbe, az elnökség és a V4 színébe borul az ország, egy estére országszerte számos kiemelkedő középület kap kék díszkivilágítást.

  • Kékbe borulnak az épületek a V4 elnökség tiszteletére

A Visegrádi Együttműködést évente változó elnökség koordinálja, Magyarország hatodik alkalommal látja el ezeket a feladatokat. Hazánk a térségi sikeres járványkezelés után Közép-Európa, tágabban véve pedig az egész EU sikeres újraindításához kíván hozzájárulni a gazdaság, a társadalom és a diplomácia területén egyaránt. Az elnökségi program mottója is erre utal: „V4 – Indítsuk újra Európát”.

Az előttünk álló egy évben a szakmai és diplomáciai egyeztetések mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve a nagyközönség számára is számos kulturális eseménnyel, akcióval, kampánnyal készül.

Elsőként július 1-jén, az elnökség átvételének napján kékbe, az elnökség és a V4 színébe öltözik az ország.  felhívva a figyelmet a Visegrádi Együttműködés és az előttünk álló elnökségi év fontosságára.

Többek között az alábbi épületek is csatlakoztak a programhoz:

Művészetek Palotája, Budapest

Puskás Aréna, Budapest

Duna Aréna, Budapest

Millenáris Széllkapu, Budapest

Mária Valéria híd, Esztergom-Párkány

Festetics Kastély, Keszthely

Gömbkilátó, Balatonboglár

Nagyerdei Stadion, Debrecen

Nagyerdei Víztorony, Debrecen

Tűztorony, Sopron

Avasi Kilátó, Miskolc

MOL Aréna, Székesfehérvár

Audi Aréna, Győr

Közép-Európát az évszázadok során gyakran megtépázta a történelem, az itt élőkben mégis mindig volt erő és hit az újjáépítéshez, nyelvük, kultúrájuk tovább megőrzéséhez. A nemzeteket évezredes közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság kötik össze, erre épül az igen sokoldalú Visegrádi Együttműködés. A négy országból – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – álló Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli közös, regionális érdekeinket, 2004 óta már az Európai Unióban is.

 

Magyar Turisztikai Ügynökség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!