2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Kékbe borulnak az épületek a V4 elnökség tiszteletére

V4

Júliustól egy éven át Magyarország látja el a Visegrádi Négyek elnökségét, ami kiemelt jelentőséggel bír hazánk számára a nemzetközi turizmus újraindításában. Ennek tiszteletére július 1-jén, az elnökség átvételének napján kékbe, az elnökség és a V4 színébe borul az ország, egy estére országszerte számos kiemelkedő középület kap kék díszkivilágítást.

  • Kékbe borulnak az épületek a V4 elnökség tiszteletére

A Visegrádi Együttműködést évente változó elnökség koordinálja, Magyarország hatodik alkalommal látja el ezeket a feladatokat. Hazánk a térségi sikeres járványkezelés után Közép-Európa, tágabban véve pedig az egész EU sikeres újraindításához kíván hozzájárulni a gazdaság, a társadalom és a diplomácia területén egyaránt. Az elnökségi program mottója is erre utal: „V4 – Indítsuk újra Európát”.

Az előttünk álló egy évben a szakmai és diplomáciai egyeztetések mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve a nagyközönség számára is számos kulturális eseménnyel, akcióval, kampánnyal készül.

Elsőként július 1-jén, az elnökség átvételének napján kékbe, az elnökség és a V4 színébe öltözik az ország.  felhívva a figyelmet a Visegrádi Együttműködés és az előttünk álló elnökségi év fontosságára.

Többek között az alábbi épületek is csatlakoztak a programhoz:

Művészetek Palotája, Budapest

Puskás Aréna, Budapest

Duna Aréna, Budapest

Millenáris Széllkapu, Budapest

Mária Valéria híd, Esztergom-Párkány

Festetics Kastély, Keszthely

Gömbkilátó, Balatonboglár

Nagyerdei Stadion, Debrecen

Nagyerdei Víztorony, Debrecen

Tűztorony, Sopron

Avasi Kilátó, Miskolc

MOL Aréna, Székesfehérvár

Audi Aréna, Győr

Közép-Európát az évszázadok során gyakran megtépázta a történelem, az itt élőkben mégis mindig volt erő és hit az újjáépítéshez, nyelvük, kultúrájuk tovább megőrzéséhez. A nemzeteket évezredes közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság kötik össze, erre épül az igen sokoldalú Visegrádi Együttműködés. A négy országból – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – álló Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli közös, regionális érdekeinket, 2004 óta már az Európai Unióban is.

 

Magyar Turisztikai Ügynökség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!