2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Kásler: Mindennek mértéke maga az ember

A több, mint 14 eltérő feladatot integráló EMMI minisztere szerint mindennek a mértéke maga az ember. Kásler MIklós szerint ez szervezi egybe feladatait, mert a család a leghatékonyabb együttélési forma, betegségügy helyett egészségügyre van szükség. Ahhoz, hogy Magyarországon jó legyen élni, az oktatási rendszert stabillá kell tenni, fontos hagyományaink ápolása és a mába ültetése, a gondolat szabadságát garantálni kell, és nem lehet politikailag behatárolni a művészet és a kultúra világát. ezekről beszélt a Hír TV Péntek9 című műsorában az emberi erőforrások minisztere.

  • Kásler: Mindennek mértéke maga az ember

Kásler Miklós a műsorban új szemléletű, népegészségügyi programot hirdetett, melynek központja a megelőzés, ezáltal a nemzetépítés. Ez nem négyéves választási program a miniszter szerint, hisz eredményei 20-30 év múlva lesznek láthatóak. A károsító tényezők kiiktatása „földben, vízben, levegőben”, úgymint a dohányzás, az alkohol, táplálkozás, a mozgás példája bizonyítja, hogy a különböző témák középpontjában, végpontjában maga az ember van. Minden téma, az EMMI minden eltérő feladatköre erre mutat, az oktatástól az egészségügyön át a kultúráig az ember körül csúcsosodik.

A Magyarországot rasszizmussal és kirekesztéssel megbélyegzők vádjaira reagálva Kásler Miklós azt mondta: „Magyarországon élni jó, mert kívánatos hely”. Perzsa, arab, színes bőrű orvosok jönnek például hazánkba a világ minden részéről, de amerikaiak és németek is vannak itt. Az orvosként megélt tapasztalata ellentmond az idegengyűlölet és rasszizmus vádjának. Kásler úgy látja: a magyarság világ életében befogadó nemzet volt. Az eleve eltérő törzsek szövetségét alkotó többgyökerű magyarság azokat, akiket itt talált, avarokat, morvákat hamar beolvasztotta. Akik később jöttek, kunok, jászok is itt találtak otthonra. Lehettek délszláv menekültek vagy betelepített németek: mindenkit kivétel nélkül befogadtunk, és autonóm közösségeket alkothattak nálunk. A „hungaricus” kifejezés mindenkire, nem csak a magyar etnikumra vonatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!