2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Kásler Miklós: A nemzet és a betegek is az egészségügy megújulását várják

Hír TV

2019. április 10., szerda 22:17

Megkezdődött Egerben a Magyar Kórházszövetség 31. Kongresszusa, amelyre több mint ezeregyszáz résztvevőt vártak. A háromnapos eseményt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg, aki beszédében az egészségügy megújulását hangsúlyozta.

Több mint ezeregyszázan érkeztek Egerbe a Magyar Kórházszövetség 31. Kongresszusára, melynek első napján a közgyűlés eddigi elnökhelyettesét Dr. Ficzere Andreát választotta elnökké. Az Uzsoki Kórház főigazgatója kinevezése után a szakdolgozói hiányt jelölte meg az egyik legnagyobb problémának, de kitért arra is, hogy vissza kell adni az egészségügybe vetett hitet.

A nemzet és a betegek is az egészségügy megújulását várják. Erről az emberi erőforrások minisztere beszélt. Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy ehhez a kormány minden támogatást megad: példaként említette az új nép egészségügyi programot, a finanszírozás a sürgősségi és alapellátás átalakítását. A tárcavezető szerint a cél, hogy egy új egészségkultúra alakuljon ki Magyarországon.

"A változások nem a kormányon múlnak kizárólag. A cselekvési tér materiális. Sokkal több múlik a magyar egészségügyi dolgozókon. Elsősorban az orvosokon és végül is a magyar társadalom aktív szereplésén múlik a siker."

A háromnapos eseményen több szekcióban tartanak előadásokat a legkülönbözőbb témákban. Emellett minden eddiginél több kiállító mutatkozik be a konferencián.

Hír TV