2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Kásler: Magyarország jól vizsgázott a koronavírus-járvány próbatételén

Hír TV

2020. június 19., péntek 14:58

A kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhetően Magyarország elkerülte a koronavírus okozta tömeges halálozást, valamint azt, hogy összeomoljon az egészségügy - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Az országos tisztifőorvos szerint pedig a veszélyhelyzet ugyan megszűnt, de a járványügyi készültség miatt a higiénés szabályokat be kell tartani.

A kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhetően hazánk elkerülte a koronavírus okozta tömeges halálozást, valamint az egészségügy összeomlását - mondta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hangsúlyozta: Magyarország reagált leggyorsabban a járványügyi veszélyre, valamint nemzeti egység alakult ki a koronavírus elleni küzdelemben.

Az országos tisztifőorvos a pénteki nap hírének nevezte, hogy az elmúlt 24 órában egyetlen koronavírusos beteg sem halt meg. Müller Cecília emlékeztetett: a jó eredmények miatt feloldották a látogatási tilalmat a fekvőbeteg intézményekben, a szociális intézményekben pedig a kijárási tilalmat. Lehet éttermekbe, fürdőkbe menni és lehet 500 főnél kisebb rendezvényeket is tartani. Megszüntették a 65 felettiek idősávját, de a boltokban továbbra is kötelező a maszk viselése.

Kásler Miklós a tájékoztató végén pedig egy porcelán vázával is megköszönte az országos tisztifőorvosnak a járvány idején végzett munkáját.

 

Hír TV