2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Kárpátaljai és erdélyi rászorulóknak gyűjtött adományt az Emberi Méltóság Tanácsa

Kárpátalján és Erdélyben élő rászorulóknak állított össze adománycsomagot az Emberi Méltóság Tanácsa.

  • Kárpátaljai és erdélyi rászorulóknak gyűjtött adományt az Emberi Méltóság Tanácsa

    Az adományokat Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója vette át hétfőn Budapesten.

    Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke köszöntőjében azt mondta, karácsonyhoz közeledve gondolni kell azokra a fiatalokra, akik hátrányos helyzetben élnek, és a szomszédban dúló háború még nehezebbé teszi a mindennapjaikat.

    Kétezer csomagot állítottak össze önkéntesek adományaiból.

    Lomnici Zoltán hozzátette: az önkéntességnek a magyar társadalomban mélyen gyökerező hagyományai vannak a sporttól a művészetig. Mint mondta, a háború miatt a magyar állam lehetőségei szűkülnek, azonban a rászorulók köre bővül, ezért fontos, hogy ne csak az államtól várjunk segítséget, hanem különböző adományok formájában az adakozni szándékozóktól is. Ugyanilyen fontos a határon túl élők jogvédelme is, amiben az Emberi Méltóság Tanácsa szintén megpróbál segítséget nyújtani - tette hozzá az elnök.

    Kocsis Fülöp érsek-metropolita felidézte, az ukrajnai háború kitörésekor minden magyar megmozdult, elindult a segítés szándéka. A magyar társadalom ebben a nagyon súlyos helyzetben jól vizsgázott - értékelt.

    Megköszönve a felajánlásokat elmondta, a görögkatolikus egyház sok nehéz sorsú embernek segít, és örömét fejezte ki, hogy a magyar kormánnyal együttműködve ez a tevékenységük egyre szélesebb körű.

    Az ajándékokat gyermekvédelmi intézményekben fogják szétosztani, illetve Kárpátaljára juttatnak belőle, és azok is részesülnek majd az adományokból, akik Ukrajna keleti részéből menekültek Kárpátaljára - mondta Kocsis Fülöp.    

    Böjte Csaba arról beszélt, hála és köszönet van a szívében mindezért a sok jóért, és "mint egy patak, szeretné célba juttatni ezeket az ajándékokat". Adja az Isten, hogy a karácsony mindenkinek öröm és ünnep legyen, és merjünk a szeretteink körében "ajándékká válni", merjünk ajándékot adni, kifejezni ezzel is egymás iránti ragaszkodásunkat - fogalmazott.

    Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára azt mondta, a legfontosabb programjuk a nemzeti méltóság erősítése és a határon túl élő magyarok segítése, amelyet számos programhoz kapcsolódva tudnak kifejezni.

Fotó: Teknős Miklós

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!