2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsonyozhatunk korlátozások nélkül?

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – számolt be hivatalos közösségi oldalán a kormányzat.

  • Karácsonyozhatunk korlátozások nélkül?

A kérdésre szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök is kitért. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakkal nemrég kezdett foglalkozni az operatív törzs, és nagy vita folyik arról, mi legyen a síeléssel. – Az olaszok zárni akarnak, úgy látom, hogy a németek is, az osztrákok pedig mentenék a szezont – értékelt a kormányfő.

Elmondta,

arra kéri a magyarokat, hogy ne fizessenek elő, ne foglaljanak síszállásokat és külföldön síelési lehetőségeket, mert nem fogják tudni azokat beváltani, és biztosak lehetnek abban, hogy Magyarországon olyan szabályok lesznek, amelyek nem teszik lehetővé, hogy ne kerüljenek karanténba a síelés után.

A miniszterelnök elmondta, örül, hogy egyre több család engedheti meg magának, hogy síelni menjen, de most nem ennek van itt az ideje.

– Nem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint kell majd élnünk a karácsonyi ünnepek és újév idején – mondta a kormányfő. – Szeretnénk – folytatta –, hogy minden család korlátozás nélkül tudjon egymással találkozni, és olyan karácsonyunk és újévünk legyen, mint amilyen lenni szokott. – De hogy ezt megengedhetjük-e magunknak, nyolc-tíz napnál hamarabb nem tudom megmondani – tette hozzá.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!