2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsonyt és Márki-Zayt is csak a nagypolitika érdekli

Polgármesteri teendőik helyett az országos politikával van elfoglalva Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. A Karácsony főpolgármesteri ambíciói miatt gazdátlanná váló Zugló lassan lemarad a többi fővárosi kerület mögött, Hódmezővásárhely pedig elhanyagoltabb, mint valaha.

  • Karácsonyt és Márki-Zayt is csak a nagypolitika érdekli

– Egy településnek a kárára válik, ha a polgármester, mint Karácsony Gergely, a nagypolitikát helyezi előtérbe a helyi ügyek helyett – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere. A fideszes politikus szerint nem véletlen, hogy például sem Tóth József, a XIII. kerület, sem Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere nem jár tüntetésekre, nem exponálják magukat országos politikai ügyekben.

– Amíg Karácsony tavaly miniszterelnök-jelölti, most pedig főpolgármester-jelölti ambícióit éli ki, ahelyett hogy a XIV. kerület ügyeit vinné, addig az összes többi ellenzéki vezetésű kerület szépen fejlődik, maga mögé utasítva Zuglót – tette hozzá az alpolgármester, aki ősszel elindul a kerület polgármesteri székéért.

Hasonló a helyzet Hódmezővásárhelyen is, ahol Márki-Zay Péter független polgármester elsősorban nem településvezetőként viselkedik, hisz többet nyilatkozik országos ügyekben és az ellenzéki összefogásról, mint amennyit polgármesteri teendőivel foglalkozik.

– Márki-Zaynak semmilyen komoly városfejlesztési elképzelése nincs, maga mondja el más városban tartott nyilvános szereplésein, hogy vannak a polgármesterségnél komolyabb ambíciói is. A városvezetői tevékenysége valójában kimerül abban, hogy az általa vagy a támogatói köre által létrehozott civil szervezetekkel szemétszedési és fűnyírási akciókat szervez.

Vásárhely sosem volt még annyira elhanyagolt, mint ma – jelentette ki a város politikai életét jól ismerő Göbl Vilmos. Szerinte a Modern városok program részeként kötött megállapodásból lényegében semmilyen fejlesztés nem valósult meg, minden beruházás áll, és folyamatban lévő tárgyalások is zátonyra futottak.

Közben a Hvg.hu tegnap a Márki-Zay alapította Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) zavaros belső állapotáról írt: Üveges Gábor elnökségi tagot idézve arról számoltak be, hogy azt sem lehet tudni, a jelöltek közül mennyi az MMM sajátja, néhányan anélkül kerültek fel a szervezet listájára, hogy egyeztettek volna velük.

A mozgalom egyik tagja arról beszélt a portálnak: bár a megalakulásukkor úgy tűnt, szükség van a pártok összehozására, a tavaly decemberben a pártok között a nyerhető helyekért indult osztozkodás bizonyos szempontból feleslegessé tette a MMM-et. Egy másik tag arról tájékoztatta a Hvg.hu-t, hogy a mozgalomnak a legtöbb helyen nincsenek saját jelöltjei, csak nevüket adják az ellenzéki megállapodáshoz.

Kaltenbach Jenő elnökségi tag arról beszélt: az MMM demokratikus működését illetően komoly kétségek merültek fel. Mint ahogy a Magyar Nemzet megírta, a múlt héten két alapító, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia távozott az elnökségből, mert kifogásolták a klikkesedést és azt, hogy a tényleges döntéseket egy szűk kör, Márki-Zay, Lukácsi Katalin és Kész Zoltán hozza.

A zűrös ügyek vizsgálata még hátravan

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István Zugló gazdálkodása kapcsán Budapest Főváros Kormányhivatalához fordult. Amennyiben a bejelentésben foglaltak helytállók, akkor a kormányhivatal kezdeményezheti az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) a gazdálkodás ellenőrzését. Mint azt a Magyar Nemzet megtudta, az ÁSZ a 2018–2019. évekre vonatkozóan a XIV. kerületi önkormányzatnál és annak gazdasági társaságainál még nem végzett vizsgálatot, így a kerület és az elmúlt hetekben kirobbant botrányokban – gyanús pénzmozgások, szerződések – érintett zuglói cégek vizsgálata még hátravan.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!