2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Karácsony: Túlzónak éreztem a csütörtök esti intézkedéseket

Túlzónak érezte Karácsony Gergely a csütörtök esti közösségi közlekedést érintő korlátozásokat. A főpolgármester korábban elfogadhatatlannak nevezte, hogy a török elnök látogatása miatt bizonyos fővárosi járatok nem közlekedtek. Karácsony annak ellenére is kitart álláspontja mellett, hogy csütörtökön demonstrációk és a Ferencváros-CSZKA meccs is befolyásolta a közlekedést.

  • Karácsony: Túlzónak éreztem a csütörtök esti intézkedéseket

Elfogadhatatlan, ami az este történt - ezt írta a főpolgármester közösségi oldalán csütörtökön. Karácsony Gergely a török elnök látogatása kapcsán úgy vélte, nem megengedett, hogy bizonyos fővárosi járatok ne közlekedjenek, és arra kérte a BKK és a BKV vezetőit, hogy tegyék meg a tömegközlekedés helyreállításához szükséges intézkedéseket. A jövőben pedig csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel hasonló esetekben.

Baloldali civil szervezetek szerveztek demonstrációt, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. A demonstráció az Oktogontól indulva a Széll Kálmán térig tartott, a összegyűlt tömeg a Margit-hídon átvonulva többször megállt.

Csakhogy a rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetések szervezői végül eltértek az előzetes útvonaltól. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közleményében azt írta: ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, ezért a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk is megnövekedett.

A csütörtök esti Ferencváros - CSZKA rangadó kapcsán a szurkolók több helyen egymásnak feszültek, ezért nagyfokú rendőri készültségre volt szükség, ami ugyancsak fennakadásokat okozott.

A fokozott rendőri jelenlét azért is indokolt volt, mivel az orosz szurkolók hírhedten erőszakosak. Ráadásul a budapesti meccsre szerb, bolgár és lengyel huligán csoportok is érkeztek.

A főpolgármester ennek ellenére is kitart álláspontja mellett: szerinte a tömegközlekedés korlátozása biztonsági okokkal nem magyarázható.

"Természetesen mindenkinek kötelessége az, hogy részt vegyen a biztonság megteremtése érdekében, de én ezeket az intézkedéseket túlzónak érzem, és ami a fővárosra tartozik, a közösségi közlekedés korlátozása abban én sokkal egyértelműbb kontrollt szeretnék majd a későbbiekben, csak és kizárólag azokat a korlátozások tegyük meg, amik legfőképpen szükségesek."

- mondta Karácsony Gergely, főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint nincs megfelelően szabályozva, hogy milyen korlátozásokat lehet kérni a fővárostól, ez pedig változtatásra szorul.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Két frontszakaszon két ukrán támadást vertek vissza az orosz erők, a harcokban mintegy 815 ukrán katona esett el vagy sebesült meg az elmúlt nap folyamán - közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!