2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony: Túlzónak éreztem a csütörtök esti intézkedéseket

Túlzónak érezte Karácsony Gergely a csütörtök esti közösségi közlekedést érintő korlátozásokat. A főpolgármester korábban elfogadhatatlannak nevezte, hogy a török elnök látogatása miatt bizonyos fővárosi járatok nem közlekedtek. Karácsony annak ellenére is kitart álláspontja mellett, hogy csütörtökön demonstrációk és a Ferencváros-CSZKA meccs is befolyásolta a közlekedést.

  • Karácsony: Túlzónak éreztem a csütörtök esti intézkedéseket

Elfogadhatatlan, ami az este történt - ezt írta a főpolgármester közösségi oldalán csütörtökön. Karácsony Gergely a török elnök látogatása kapcsán úgy vélte, nem megengedett, hogy bizonyos fővárosi járatok ne közlekedjenek, és arra kérte a BKK és a BKV vezetőit, hogy tegyék meg a tömegközlekedés helyreállításához szükséges intézkedéseket. A jövőben pedig csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel hasonló esetekben.

Baloldali civil szervezetek szerveztek demonstrációt, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. A demonstráció az Oktogontól indulva a Széll Kálmán térig tartott, a összegyűlt tömeg a Margit-hídon átvonulva többször megállt.

Csakhogy a rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetések szervezői végül eltértek az előzetes útvonaltól. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közleményében azt írta: ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, ezért a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk is megnövekedett.

A csütörtök esti Ferencváros - CSZKA rangadó kapcsán a szurkolók több helyen egymásnak feszültek, ezért nagyfokú rendőri készültségre volt szükség, ami ugyancsak fennakadásokat okozott.

A fokozott rendőri jelenlét azért is indokolt volt, mivel az orosz szurkolók hírhedten erőszakosak. Ráadásul a budapesti meccsre szerb, bolgár és lengyel huligán csoportok is érkeztek.

A főpolgármester ennek ellenére is kitart álláspontja mellett: szerinte a tömegközlekedés korlátozása biztonsági okokkal nem magyarázható.

"Természetesen mindenkinek kötelessége az, hogy részt vegyen a biztonság megteremtése érdekében, de én ezeket az intézkedéseket túlzónak érzem, és ami a fővárosra tartozik, a közösségi közlekedés korlátozása abban én sokkal egyértelműbb kontrollt szeretnék majd a későbbiekben, csak és kizárólag azokat a korlátozások tegyük meg, amik legfőképpen szükségesek."

- mondta Karácsony Gergely, főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint nincs megfelelően szabályozva, hogy milyen korlátozásokat lehet kérni a fővárostól, ez pedig változtatásra szorul.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!