2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony szerencsétlenkedéseinek gyöngyszemei

A kampányhajrában szövetségeseinek kokainos-korrupciós botránya és az erre adott ügyetlen reakciói ismét megmutatták, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan arra, hogy egy közel kétmilliós világvárost irányítson.

  • Karácsony szerencsétlenkedéseinek gyöngyszemei

Karácsony Gergely szövetségeseinek kokainozós és korrupciós ügye lett a kampányhajrá központi témája, amely ismét felhívta a figyelmet a zuglói polgármester alkalmatlanságára. „Itt van az utóbbi évek legnagyobb botránya, és akárcsak Zuglóban, Kispesten is a fejére nőtt a szocialista maffiahálózat, amely a háta mögött saját kerületét is szétlopta, Karácsony pedig csak szaladt az események után” - írja összefoglalójában az Origo, amely összegyűjtött 10+1 olyan esetet, amelyek mindennél jobban megmutatják Karácsony dilettantizmusát.

0. „Ott van, Gergő! Nem ott!”

Karácsony már 2014-ben megmutatta, hogy nem igazán alkalmas politikusnak, amikor az őt gyenge jelöltnek tartó Gyurcsány Ferenccel meglátogatták a centenáriumi lakótelepet az öt évvel ezelőtti országgyűlési választási kampány keretében. A köztéri fogadóórán Karácsony jobbkezével előremutatva kijelentette, hogy mellettünk van ez az iskola, amire a pár tíz fős tömeg felhorkanva az ellenkező irányba mutogatva, a helyes irányba terelte a felkészületlen politikust, azt kiabálva, hogy „ott van, Gergő, nem ott”. A megzavarodott Karácsonytól csak egy „bocsánat”-ra tellett

1. Helyesírási hibák tömege

A helyesírás az alapműveltség részét képezi, és fontos szerepe van a társadalomban - figyelmeztet rövidke összefoglalójában a nyelvtan.com, ami a jelek szerint nem igazán hatotta meg Karácsony Gergelyt. Főpolgármester-jelölti kampánya során ugyanis elképesztő mennyiségű helyesírási hibát vétett. „Persze Orbán Viktor dolgozószobáLYából ez már nem látszik” - írta ki közösségi oldalára február elején.

 

 

A helyesírással hadilábon állhat Karácsony egyébként is, hiszen programjának szövegében is rengeteg a helyesírási ls központozási hiba: "Ösz töndíjak", „iskola rendszer", „mi nimálbért", „miniszter-jelölt" - csak néhány példa szemléltetésképpen Karácsony Gergely Népszavában megjelent hirdetéséből.

 

 

2. Annak a városnak sem tudja leírni a nevét, amelyek a vezetője szeretne lenni

Karácsony Gergely kampánya során bemutatta, hogy helyesírási hiba és helyesírási hiba között is van különbség, ő bármeddig tudja fokozni a hibákat: megcsinálta azt a bravúrt, hogy egyik kampányanyagában nem sikerült helyesen megneveznie azt a várost, aminek a vezetője szeretne lenni.

 

 

Természetesen Budapestről van szó, amely Budapetként szerepelt az egyik gyalázkodó videójában.

3. „Törökország fővárosa, Isztambul!”

Természetesen Ankara a török főváros, de Karácsonynak ebben a kategóriában is sikerült nevetséges hibát produkálnia. „Gratulálunk Ekmer Imamoglunak, Isztambul következő polgármesterének a győzelemhez!” - írta a török kormányellenes erők sikere kapcsán júniusban, hozzátéve, hogy ez „a török fővárosban” elért ellenzéki győzelem.

 

 

4. Hol is van Csepel?

Várható, hogy egy főpolgármester-jelölt tisztában legyen annak a városnak a földrajzával, amelyet vezetni akar. Karácsony esetében nem ez a helyzet. Ő a következőképpen vázolta a Pesti Srácoknak, milyen fejlesztéseket tervez az „észak-pesti Csepelen”.

Karácsony: Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal, és a ...

PS: Akkor Dél-Pest, nem Észak-Pest, ugye? Észak-Pestet mondott!

Karácsony: "ööö... Csepelről beszélek. Igen. Igen. Tehát a csepeli fejlesztések ott... ott."

 

https://coub.com/view/1q9jcf

A baloldali politikus fantáziájának csak a Budapest-térkép szabott gátat, amelyen Csepel látványosan Dél-Pesten helyezkedik el.

5. 170 évnyi történelmet írt át

Kampánya során Karácsony azt is megmutatta, hogy a fővárosi múzeumokról is hiányos fogalmai vannak. Az ATV szeptemberi adásában a Liget-projekttel kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy „a Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén”. A helyzet az, hogy a Nemzeti Múzeum nagyjából 170 éve a Múzeum körúton található, és semmi hír nincs arra nézve, hogy bárki el szeretné költöztetni a Városligetbe. Az alkalmatlan jelölt vélhetően az épülő Néprajzi Múzeummal keverte össze a Nemzeti Múzeumot.

6. A film és a valóság közti különbséget sem ismeri fel

A baloldal főpolgármester-jelöltje olyan veszélyektől is meg akarja védeni a budapestieket, amelyekről pillanatok alatt kideríthető, hogy nem léteznek. Szeptember közepén Szabó Tímeával közösen tartott, a szigetsorompóval lezárt K-hídja előtt tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy az Óbudai-sziget nem Orbán Viktoré és nem a befektetőké, hanem a fővárosiaké, a környéken élőké, és mindent meg fognak tenni azért, hogy felszabadítsák azt. Nem sokkal később elárulták neki azt, amit minden arra járó felismert, hogy a háta mögött látható sorompó egy film díszlete, a Hajógyári-szigetet senki nem zárta le.

 

 

7. Saját kerületében is képes eltévedni

Karácsony Zugló polgármestereként ténykedett az utóbbi öt évben, ennek ellenére nincs tisztában az általa vezetett kerület tulajdoni viszonyaival: Zugló legismertebb közterületére, az Örs vezér terére azt mondta, hogy a főváros tulajdonát képezi. A valóság és a tulajdoni lapok természetesen nem ezt mutatják: a városrész szimbolikus tere a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll.

8. Sajtótájékoztatót tartott az őt kigúnyoló plakát előtt

A Fidelitas a minap plakátkampányt indított, amelynek célja volt felhívni a fővárosiak figyelmét, hogy Budapestnek alkalmas és rátermett vezetőre van szüksége, nem pedig bohócokra, mint Karácsony Gergely, Puzsér Róbert vagy Berki Krisztián. Karácsonynak pedig sikerült éppen egy ilyen plakát előtt sajtótájékoztatót tartania:

 

 

9. Zakatolt a bohócvasút, zavarba jött

És éppen itt, a bohócplakát alatti sajtótájékoztató közben haladt el a közelében a „bohócvasút” a hangos cirkuszi zenével. Az évtizednyi politizálás után is teljesen felkészületlen Karácsony teljesen lefagyott, és csak hebegni-habogni tudott.

10. A többször bemutatott program

Karácsony világcsúcs-közeli szintet ütött meg a programbemutatás kategóriában, hiszen legalább ötször állt elő azzal, hogy most már aztán tényleg bemutatja a programját – amit viszont azóta sem látott senki.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!