2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Karácsony nem szeretne vendégmunkásokat látni, de már képzik őket + videó

"Karácsony Gergely megint ugyan azt csinálja mint mindig, közeledik a választás és ígérget" - ezt mondta híradónknak a budapesti Fidesz frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt arról beszélt: a BKV-nál 150 gépjárművezető hiányzik, ez pedig annak köszönhető, hogy a főpolgármesterék nem adnak megfelelő fizetést a munkavállalóknak. Karácsony Gergely pedig nemrég leszögezte: nem fognak vendégmunkásokat foglalkoztatni. A Magyar Nemzet mindeközben arról cikkezik: a BKV egyik szolgáltatójánál már képzik a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat, akik már novembertől munkába is állnak.

  • Karácsony nem szeretne vendégmunkásokat látni, de már képzik őket + videó

Elismerte a főpolgármester, hogy egyes területeken munkaerőhiány van. Karácsony Gergely szerint az ő vezetésével könnyedén orvosolni lehetne a lakhatási problémákat és a munkaerőhiányt is.

A főpolgármester azt ugyan még nem tudja, hogy miből kívánja finanszírozni a terveit. Budapest első embere azt is leszögezte: a munkaerőhiány ellenére a fővárosi cégeknél, a közszolgáltatásban külföldről kölcsönzött munkaerő lehetőségével nem fognak élni.

Karácsony Gergely arra reagált ilyen hevesen, hogy a fizetések miatt a BKV-nál kialakult sofőrhiány miatt a fővárosi cég egyik alvállalkozója kénytelen Indonéziából és a Fülöp-szigetekről munkaerőt kölcsönözni.

A főpolgármester szerint „a harmadik világból kölcsönzött munkaerő aláássa azt a munkaerőpiaci foglalkozáspolitikai politikát, amiben hisznek, legyengíti a szakszervezeteket és súlyos politikai, közéleti, és társadalmi feszültségeket generál."

Csak hogy miközben ezt állítja a főpolgármester, a BKV egyik szolgáltatójánál már képzik őket

- erről már a Magyar Nemzet ír.

A BKV legnagyobb szolgáltatójához, az ArrivaBus Kft. -hez ugyanis 23 vállalkozó kedvű munkavállaló érkezett egyenesen a Fülöp-szigetekről azért, hogy fuvarozzák a budapesti közösségi közlekedőket. A munkavállalók pedig már novembertől munkába állhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!