2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Karácsony még mindig nem döntött a Lánchíd felújításáról

Hír TV

2020. június 17., szerda 17:15

Az augusztus 20-i tűzijátékot kritizálja a balliberális ellenzék. Szerintük a fényjátékra elkülönített pénzt a Lánchíd felújítására kellene költeni. Közben Karácsony Gergely továbbra is halogatja a híd felújítását, a balliberális pártok viszont sürgetik a beruházást. A Jobbik szerint a Lánchíd felújítása nem politikai kérdés. A szocialisták viszont a kormányra mutogatnak.

Rozsdás láncok és málló beton - így néz ki jelenleg Magyarország egyik szimbóluma a Lánchíd. 1849-ben adták át, 1945 után újjáépítették. Az átkelőt utoljára 1986 és 1988 között javították, de átfogó rekonstrukció nem történt. Szakértők szerint mára olyan állapotba került a híd, hogy nem lehet tovább halasztani a felújítását.

Januárban még Karácsony Gergely is fontosnak tartotta a felújítást, májusra azonban megváltozott a véleménye.

A szocialisták a kormányra mutogatnak. Horváth Csaba szerint 10 milliárd forint állami támogatásra lenne szükség ahhoz, hogy fel lehessen újítani a lánchidat.

Ezt korábban a pénzügyminisztérium államtitkára mondta Híradónknak. Tállai András szerint minden forrás a főváros rendelkezésére áll a Lánchíd felújításához. Hozzátette, a mintegy 24 milliárdos beruházást már az előző városvezetés is betervezte.

A Jobbik szerint a Lánchíd felújítása nem politikai kérdés. Szilágyi György világossá tette, hogy Karácsony Gergelynek is óriási felelőssége van és nem halogathatja tovább a beruházást. Ám szerintük a felújítás érdekében a magyarok akár az augusztus 20-i tűzijátékról is lemondanának.

A kereszténydemokrata néppárt szerint az ünnepi tűzijátékot mindenképpen meg kell tartani, függetlenül a Lánchíd felújításáról.

Harrach Péter szerin ezért nem vitás, hogy egy ünnepélyes augusztus 20-át kell rendezni a Magyaroknak.

Hír TV