2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Karácsony indoklás nélkül rúgta ki a FŐTÁV vezérigazgatóját

Hír TV

2019. december 11., szerda 09:41

Elkezdte a politikai tisztogatást a baloldali fővárosi vezetés és a saját embereit ültetik be a különböző pozíciókba - jelentette ki a Miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára. Karácsony Gergely hétfőn indoklás nélkül rúgta ki a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatóját, akinek egy napot adott az átadás-átvételre. A múlt héten pedig a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatóját menesztette. Karácsony helyettese szerint le kell vágni a NER csápjait.

Mitnyan György fideszesként két ciklusban is vezette a XII. kerületet, 2015 óta irányította a Főtávot. Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn azonban azonnali hatállyal kirúgta, a baloldali főpolgármester mindössze egy napot hagyott az átadás-átvételi eljárás lefolytatására. Karácsony nem indokolta a döntését - mondta a Hír TV-nek Mitnyan György.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta a Parlamentben: a baloldal elkezdte a tisztogatást és a saját embereiket ülteik be a fontos pozíciókba.

Karácsony Gergely múlt szerdán a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatóját, Nagy László Albertet mentette fel posztjáról. A főpolgármester baloldali helyettese, Tüttő Kata egy interjúban azt mondta: le kell vágni a NER csápjait.

Hír TV