2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Belföld

Karácsony hárít a kispesti ügyben

Hihetőnek tartja az ellenzék, hogy Gajda Péter és Lackner Csaba, a kispesti korrupciós botrány múlt pénteki kirobbanása óta nem lépett kapcsolatba egymással. Karácsony Gergely az ügyben a kerület-vezetőre hárítja a felelősséget. Gulyás Gergely szerint pedig az ellenzék azt folytatja, amit a Karácsony Gergely-féle hangfelvételnél már megismerhettünk.

  • Karácsony hárít a kispesti ügyben

Borkai Zsolt ügyét vizsgálni kell, a kispesti korrupciós botrányt viszont nem kell a Párbeszéd társelnöke szerint. Szabó Tímea kitart amellett, hogy kispesten nincs semmilyen korrupciós botrány, és azt is hihetőnek tartja, hogy Gajda Péter és Lackner Csaba a botrány múlt pénteki kirobbanása óta nem beszélt egymással.

"Riporter: A kispesti polgármester Gajda Péter azt is mondta, rögtön ezután, hogy ő a történtek kirobbanása óta még nem beszélt Lakner Csabával, önt mint politikust szeretném kérdezni mennyire életszerű ez, hogy ők nem beszéltek az elmúlt egy hét során ilyen súlyos helyzetben.

Szabó Tímea: nekem nem tisztem azt megítélni, hogy ez életszerű e vagy nem, én arra tudok hagyatkozni amit Gajda Péter mondott, hogy a ő a jogi lépéseket megtette"

- mondta a Párbeszéd társelnöke Szabó Tímea.

Karácsony Gergely továbbra is hisz a kispesti polgármesternek.

„Gajda Péter polgármester, aki Budapest legsikeresebb polgármestere, felelősséget vállalt a csapatáért és úgy érzi, hogy ha lépnie kell az ügyben akkor lépni fog”

- tette hozzá Szabó Tímea.

Ugyan a baloldal főpolgármester-jelöltjének pártlogója is szerepel Gajda Péter és Lackner Csaba választási plakátjain, de a felelősséget továbbra is a kerületvezetőre hárítja. Karácsony Gergely korábban azt mondta hisz Gajda Péternek. Szerettük volna megtudni, hogy a Kispesti polgármester melyik állításának hisz

"Riporter: Azt mondta, hogy Gajda Péternek hisz.

Karácsony Gergely: Igen.

Riporter: Gajda Péter azt mondta, hogy manipulált a felvétel, nem Lackner Csaba szerepel rajta, ma pedig arról beszélt a Népszavának, hogy ha bebizonyosodik, hogy mégis Lachkner Csaba van a felvételen akkor neki távoznia kell a közéletből.

Karácsony Gergely: Ön a kérdésében is hazudik. Gajda Péter azt mondta, hogy ő nem ismeri fel ezt a fiatalembert ezen a hangfelvételen ma pedig azt mondta nagyon helyesen, ha mégis kiderül, hogy ő van ezen a hang felvételen akkor távoznia kell a közéletből. Ez egy tökéletes válasz ehhez én nem tudok mit hozzátenni. Köszönjük szépen.

Riporter: Csak egy mondat …

Karácsony Gergely: Nem„

- zajlott a beszélgetés HírTV riportere és Karácsony Gergely között. 

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta: érdeklődéssel várja, hogy a kerület polgármestere mikor ismeri fel saját képviselőtársát.

"Tehát ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ott ilyen kisebb korrupciós ügyek különösebb vizsgálatot már nem igényelnek, én érdeklődéssel figyelem azt a folyamatot, hogy Kispest polgármesterének mennyi időbe telik saját képviselőtársát megismerni egy videón, úgy látom, hogy polgármester úr nap mint nap előbbre jut e tekintetben"

- fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP nem indít vizsgálatot a kispesti szocialistákról nyilvánosságra került felvételek ügyében Gulyás Gergely azt mondta, hogy azt a folyamatot folytatja az ellenzék, amit a Karácsony Gergely féle hangfelvétel kapcsán már megismerhettek a választók.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!