2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Karácsony Gergő is indul az előválasztáson

Hír TV

2019. január 3., csütörtök 11:34, frissítve: csütörtök 11:52

Karácsony Gergely is indul a budapesti előválasztáson - tudta meg a Népszava. A lap azt írja: Zugló polgármestere hivatalosan pénteken jelenti be, hogy megméretteti magát Tarlós István kihívójaként. A fővárosi előválasztáson interneten és személyesen is lehet majd szavazni, a szocialisták több tízezer résztvevőre számítanak. Az MSZP hivatalosan a szocialista Horváth Csabát támogatja.

Információk, szabályok és határidők – a budapesti előválasztás weboldala az interneten. 2014-ben már próbálkoztak hasonlóval az ellenzéki pártok, de akkor nem sikerült az előzetes egyeztetés, így most próbálják ki élesben ezt a kiválasztási módszert. A jelöléshez 2000 aláírást kell gyűjteni, szavazni pedig személyesen és az interneten is lehet majd január 28. és február 3. között. Az előválasztáshoz csatlakozott pártok azt mondják, ez a lehet a leghatásosabb módszer annak érdekében, hogy a legalkalmasabb embert válasszák ki és csak egy főpolgármester-jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével, Tarlós Istvánnal szemben.

Egyelőre az MSZP-nek van jelöltje, a szocialisták ismét Horváth Csabát indítják a posztért, de azt mondják bárki nyeri az előválasztást, a párt beáll majd mögé.

Mi egy demokratikus párt vagyunk. Ismerjük a játékszabályokat, mi is részt vettünk ezeknek a kialakításában, azonban nem vagyunk olyanok mint a hisztis kisgyerekek akik felrúgják a Ki nevet a végént? ha nem ők nyertek, tudomásul vesszük, ilyen is van a demokráciában. Egy számít, hogy egy jelölt legyen, akinek esélye van legyőzni Tarlós Istvánt– mondta korábban Molnár Zsolt.  

Az előválasztáshoz nem csatlakozott a Momentum, a Jobbik és az LMP sem, utóbbi viszont jelezte hogy támogatja Puzsér Róbertet az őszi választáson. A tervek szerint az előválasztásnak ugyanis júniusban második fordulója is lehet. Ott az első kör győztese mérkőzhet meg Puzsér Róberttel. Az autómentes belvárossal kampányoló publicista új politikai centrumot hozna létre. Korábban már többször kifejtette, álláspontja szerint az MSZP és a DK kormányképtelen és a Fidesz hatalmon maradását segíti, ezért nemcsak a kormányt hanem az ellenzéket is leváltaná.

Szerdai facebook bejegyzésében pedig arról írt, hogy a baloldali értelmiség és a Momentum Mozgalom a lejáratásába kezdett, mert szerintük megosztja az ellenzéket. A publicista hozzátette, csalódott a Momentumban ami tárgyalni sem hajlandó vele a főpolgármesterségről, és ma már úgy látja, hogy a mozgalom inkább akadályozza egy új politikai közép létrehozását.