2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Karácsony Gergely utolérte Demszky Gábort

Ugyanott tart a főváros jelenlegi vezetése, ahol Demszky Gábor idejében, legalábbis ami az 50 milliárdos BKK-adósságot illeti - jelentette ki a kormánypártok budapesti frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt emlékeztetett: az egykori SZDSZ-es főpolgármester nagyjából ugyanakkora mértékű adósságot hagyott maga után, mint amennyit most a baloldal közös városvezetője a BKK-n keresztül készül felhalmozni.

  • Karácsony Gergely utolérte Demszky Gábort

Még a múlt héten derült ki: Karácsony Gergely és a főváros vezetése arra készül, hogy 50 milliárd forint értékben adósítsa el a fővárost a Budapesti Közlekedési Központon - egy úgynevezett faktoráláson - keresztül. Ez azt jelenti, hogy egy vállalkozás eladja egy pénzügyi szolgáltató számára az aktív számlaköveteléseit, ezáltal azonnali és korlátlanul felhasználható pénzösszeghez juthat.

A kormánypárti politikusok arra hívták fel a figyelmet: ennek a főváros kasszájának kiürülése lesz az eredménye, a hitelt pedig az embereknek és adott esetben egy új városvezetésnek kell majd visszafizetnie.

Karácsony Gergely a szerdai közgyűlésen azzal védekezett: az elmúlt években 224 milliárd forint kormányzati megszorítás érte a fővárost.

"Szerintem a főváros vezetése helyesen döntött, amikor azt mondta, hogy rövidtávú, politikai természetű gazdasági problémák miatt nem fogjuk tönkretenni a város működőképességét. Szerintem helyesen döntöttünk" - így nyilatkozott a főpolgármester.

Wintermantel Zsolt szerint azonban ugyanott tart a főváros jelenlegi vezetése, ahol Demszky Gábor idejében, legalábbis ami az 50 milliárdos BKK-adósságot illeti.

Az egykori SZDSZ-es főpolgármester ugyanis nagyjából ugyanakkora mértékű adósságot hagyott maga után, mint amennyit most a baloldal közös városvezetője készül felhalmozni.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett arra is: mostanra elfogyott az emberek befizetett adója és visszajutottunk a 2010-es évek elé, amikor a város működési hiánnyal küzdött, nem voltak fejlesztések, elkezdték felemelni a közműdíjakat és a vonaljegyek árát.

Nyitókép: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!