2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony Gergely újabb be nem váltott ígérete

Újabb be nem váltott ígérettel bukott le Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt. A politikus a szerdai esti TV2-es tüntetésen azt hangoztatta, hogy csütörtökön ismét a székház elé vonul. Azonban Karácsony már szerda este tudta, hogy ez nem igaz, hiszen csütörtökön Frans Timmermans, Soros György egyik szövetsége várta Brüsszelben.

  • Karácsony Gergely újabb be nem váltott ígérete

"Nem hagyjuk abba, holnap ismét elhozzuk a petíciót." Ezt állította Karácsony Gergely a szerda esti TV2 előtt tartott ellenzéki tüntetésen.

Ez azonban csak egy újabb be nem váltott ígérete volt a főpolgármester-jelöltnek. Karácsony ugyanis már akkor tudhatta, hogy csütörtökön biztos nem lesz ott.

Egyrészről azért nem, mert a szerdai megmozdulás távolról sem volt sikeresnek nevezhető, hisz alig pár száz ember vett részt, többnyire ellenzéki politikusok.

A főpolgármester-jelölt először magyar ellenzéki EP-képviselőkkel folytatott eszmecserét. Majd arról számolt be közösségi oldalán, hogy uniós pénzekért lobbizik Budapestnek Ujhelyi Istvánnal, akivel közösen érkeztek a Frans Timmermannal tartott titkos találkozóra.

Miután a nyilvánosság és a sajtó kizárásával történt a tanácskozás, a V4 nemzetközi hírügynökség próbálta megtudni, hogy miért érkezett Karácsony Brüsszelbe és miről tárgyal Timmermanssal.

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője szerint egyértelmű, hogy miről szólt a megbeszélés.

"Karácsony Gergely azért lobbizik a brüsszeli bürokráciánál, a brüsszeli bevándorláspárti politikusoknál, hogy csökkentsék, lényegét tekintve teljes egészében vegyék el a magyar emberektől, a magyar önkormányzatoktól, a budapestiektől, Budapesttől az európai uniós fejlesztési forrásokat."

- jegyezte meg Deutsch Tamás, a Fidesz Európai parlamenti képviselője.

Deutsch Tamás hozzátette: alkalmatlan az a főpolgármester-jelölt, aki nem a magyar emberekkel találkozik, hanem Brüsszelbe szaladgál, hogy zárt ajtók mögött bevándorláspárti politikusokkal tárgyaljon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!