2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Karácsony Gergely újabb be nem váltott ígérete

Hír TV

2019. október 4., péntek 12:11

Újabb be nem váltott ígérettel bukott le Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt. A politikus a szerdai esti TV2-es tüntetésen azt hangoztatta, hogy csütörtökön ismét a székház elé vonul. Azonban Karácsony már szerda este tudta, hogy ez nem igaz, hiszen csütörtökön Frans Timmermans, Soros György egyik szövetsége várta Brüsszelben.

"Nem hagyjuk abba, holnap ismét elhozzuk a petíciót." Ezt állította Karácsony Gergely a szerda esti TV2 előtt tartott ellenzéki tüntetésen.

Ez azonban csak egy újabb be nem váltott ígérete volt a főpolgármester-jelöltnek. Karácsony ugyanis már akkor tudhatta, hogy csütörtökön biztos nem lesz ott.

Egyrészről azért nem, mert a szerdai megmozdulás távolról sem volt sikeresnek nevezhető, hisz alig pár száz ember vett részt, többnyire ellenzéki politikusok.

A főpolgármester-jelölt először magyar ellenzéki EP-képviselőkkel folytatott eszmecserét. Majd arról számolt be közösségi oldalán, hogy uniós pénzekért lobbizik Budapestnek Ujhelyi Istvánnal, akivel közösen érkeztek a Frans Timmermannal tartott titkos találkozóra.

Miután a nyilvánosság és a sajtó kizárásával történt a tanácskozás, a V4 nemzetközi hírügynökség próbálta megtudni, hogy miért érkezett Karácsony Brüsszelbe és miről tárgyal Timmermanssal.

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője szerint egyértelmű, hogy miről szólt a megbeszélés.

"Karácsony Gergely azért lobbizik a brüsszeli bürokráciánál, a brüsszeli bevándorláspárti politikusoknál, hogy csökkentsék, lényegét tekintve teljes egészében vegyék el a magyar emberektől, a magyar önkormányzatoktól, a budapestiektől, Budapesttől az európai uniós fejlesztési forrásokat."

- jegyezte meg Deutsch Tamás, a Fidesz Európai parlamenti képviselője.

Deutsch Tamás hozzátette: alkalmatlan az a főpolgármester-jelölt, aki nem a magyar emberekkel találkozik, hanem Brüsszelbe szaladgál, hogy zárt ajtók mögött bevándorláspárti politikusokkal tárgyaljon.

Hír TV