2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Karácsony Gergely nem gondolkodik demokratikusan

– Karácsony egyáltalán nem demokrata, nem gondolkodik demokratikusan, a sajtószabadságra is fittyet hány, egyáltalán nem dolgozik mindenki számára átláthatóan – mondta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője arra reagálva, hogy Karácsony Gergelyt bújtatják a számukra nem kedves sajtó kérdései elől, a Városháza sajtóreferensei még írásban sem reagálnak a feltett kérdésekre.

  • Karácsony Gergely nem gondolkodik demokratikusan

– Karácsony Gergely a 2019-es választási kampányban sajtószabadságot követelt és azt ígérte, hogy ő mindenki számára átláthatóan fog majd dolgozni. Ebből azonban nem lett semmi, megválasztását követően azonnal megszüntette a Budapestinfót, a vele barátságos sajtón kívül senkinek nem ad interjút, szabályosan menekül az újságírói kérdések elől

– nyilatkozta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: amióta Karácsony Gergely bejelentette miniszterelnöki ambícióját, azóta még kevesebb sajtótájékoztatót tart, ugyanis megszaporodtak az online tájékoztatások, amelyekre csak néhány baráti médiumot hívnak meg.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta: a főpolgármester helyett többször is Balogh Samu, Karácsony kabinetfőnöke állt ki tájékoztatást adni és válaszolni az újságírói kérdésekre. Továbbá lapunk a Városháza sajtóirodájának elküldött kérdésekre tizenöt esetből mindössze egyszer kapunk választ. Emellett a nyár elején lapunk közérdekű adatigényléssel fordult a Városházához a fővárosi dugók elkerülésére készített hatástanulmánnyal kapcsolatban, ám ezt a kérést azóta sem teljesítették.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely első miniszterelnök-jelölti bemutatkozó beszédében hangsúlyozta: olyan országban szeretne élni, ahol az újságíró kérdezhet. Ennek ellenére a főpolgármester nyári sajtótájékoztatóján nem akart válaszolni a témától eltérő kérdésekre, helyette a számára érzékenyebb kérdésekben csak a kabinetfőnökét lehetett faggatni. 

– Legutóbb például a Mandiner meghívását nem fogadta el, ahol Gulyás Gergely miniszterrel vitázhatott volna a főpolgármester. Tarlós István ezzel szemben mindig a sajtó rendelkezésére állt, a Budapestinfo során órákon át válaszolt például az újságírói kérdésekre 

– hívta fel a figyelmet az elemző, hangsúlyozva: Karácsony tehát egyáltalán nem demokrata, nem gondolkodik demokratikusan, a sajtószabadságra is fittyet hány, egyáltalán nem dolgozik mindenki számára átláthatóan.

– Ez képmutató politika, ráadásul jól rávilágít arra, hogy mindazt, amit a választási kampányokban megfogalmaz, azokat ő sem gondolja komolyan

– zárta gondolatait Deák Dániel. 

 

 

Magyar Nemzet/Nagy Orsolya

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!