2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Karácsony Gergely: Gyurcsánynak mást jelent az adott szó

Nyolc perccel Kálmán Olga bejelentése előtt tudta meg Karácsony Gergely, hogy már nem ő a DK főpolgármester-jelöltje - ezt az egyik internetes lapnak mondta el a zuglói polgármester. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a történtek alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc mást gondol az adott szó jelentőségéről.

  • Karácsony Gergely: Gyurcsánynak mást jelent az adott szó

Gyurcsány Ferenc még az EP-választás másnapján is biztosan állította, hogy a DK Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson. Egy héttel később Gyurcsány felesége, Dobrev Klára viszont a DK új jelöltjeként mutatta be Kálmán Olgát. és azt is mondta, hogy erről időben tájékoztatták Karácsony Gergelyt .

"Már amennyiben előre szólásnak számít az, hogy nyolc perccel a sajtótájékoztató előtt beszéltem Gyurcsány Ferenccel."

Ezt már Karácsony Gergely mondta az Indexnek adott interjúban. A zuglói polgármester arra a kérdésre, hogy árulásnak tekinti-e a történteket, azt válaszolta,

"Fogalmazzunk úgy, hogy mást gondolunk az adott szó jelentőségéről."

Kálmán Olgára is kitért, a jelölésével kapcsolatban azt mondta:

"Én nem a múlt héten kezdtem el erre készülni, én nem hiszem, hogy 4 nap alatt lehet programot írni, mert Budapest ennél komolyabb dolog."

Az európai parlamenti választás után újra kellett fogalmazni a DK álláspontját - ezzel magyarázta Gyurcsány Ferenc a döntést az ATV-n múlt héten pénteken.

Egy hosszú telefonbeszélgetésünk volt, és az a telefonbeszélgetés engem is inkább arról győzött meg, hogy az az erő, merthogy ez a legfontosabb: sugárzik-e valakiről, velem tudtok nyerni, nincs mese, én vagyok a legjobb: ez az erő, ez megkopott.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben reagált a DK elnök kijelenéseire. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelölte közösségi oldalán azt írta,

baromira unom azt a játszmát az ellenzéki térfélen, hogy azt méricskéljük, melyikünk a legnagyobb kicsi.

A fejleményeket Puzsér Róbert sem hagyta szó nélkül. A publicista azt írta,

"amíg Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, addig az adott szónak nincs értéke."

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!