2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

„Karácsony Gergely feltehetően egy újabb balliberális belső leszámolás áldozata lett”

Karácsony Gergely múlt héten kiszivárgott hangfelvétele súlyos politikai következményekkel járt, jelentősen rontott az ellenzéki főpolgármester-jelölt választási esélyein - állapította meg legfrissebb, szerdán az MTI-hez eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.

  • „Karácsony Gergely feltehetően egy újabb balliberális belső leszámolás áldozata lett”

Közleményükben azt írták: "jól mutatja a Párbeszéd politikusainak alkalmatlanságát, hogy ahelyett, hogy megpróbálnák a témát levenni a politikai napirendről, több sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, ráadásul számos ellentmondásba keveredtek".

Emlékeztettek: múlt csütörtökön szivárgott ki az a hangfelvétel, amelyen "Karácsony Gergely kendőzetlenül beszél a zuglói politikai helyzetről, az ellenzéki együttműködés problémáiról, illetve az MSZP sötét ügyeiről". A kiszivárgott beszélgetés "Karácsony Gergely őszödi beszédeként" jelent meg a nyilvánosságban, amelyben - mint írták - gyakorlatilag egyértelművé teszi, hogy "a baloldal maffiamódszereket alkalmaz a fővárosban".

A hangfelvétel napvilágra kerülését követően az ellenzéki oldalon azonnal titkosszolgálati módszerekről beszéltek és a kormánypártokat vádolták meg annak elkészítésével. Miközben a hírt elsőként ellenzéki sajtótermékek tálalták, ráadásul - mint megjegyezték - ez már a sokadik olyan felvétel, amelyen ellenzéki politikusok "kellemetlenebbnél kellemetlenebb kijelentései" hallhatóak. Példaként említették Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét is, amit a volt miniszterelnök szerint MSZP-s politikusok hoztak napvilágra.

A XXI. Század Intézet szerint Karácsony Gergely feltehetően egy "újabb balliberális belső leszámolás áldozata" lett, amelynek egyik legnagyobb haszonélvezője a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) lehet. Ennek kapcsán felidézték, hogy

a DK-vezér 2014-ben egyértelművé tette: "Demokrata Párt" név alatt szeretné egyesíteni az ellenzéki oldalt, amelynek vezetője vélhetően saját maga lenne.

Hozzátették: mostanra már csak az MSZP és főként Karácsony Gergely áll Gyurcsány Ferencék útjában. Úgy vélik, emiatt is indították el a baloldali előválasztáson Karácsonnyal szemben Kálmán Olgát. Ekkor azonban nem sikerült áttörést elérniük, így

csak akkor van esélyük, ha Karácsony Gergely nem győz október 13-án, hiszen ezután a zuglói polgármester a politika margójára szorul. Ebben az esetben egyenes az út Dobrev Klára előtt, akit vélhetően azért épített fel az EP-választás kampányában Gyurcsány Ferenc, hogy 2022-re az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lehessen, egy DK vezette új formáció élén

- fejtette ki az intézet.

A XXI. Század Intézet elemzésében azt írta: Karácsony Gergely és párttársai azzal, hogy napirenden tartják a hangfelvétel ügyét, újabbnál újabb nyilatkozatot adnak a témában, saját választási esélyeiket rontják, "hiszen a téma rendkívül kellemetlen számukra", ráadásul a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint jelentősen rontott Karácsony népszerűségén.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!