2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Karácsony Gergely feljelentést tesz a hangfelvétel készítője és kiszivárogtatója ellen

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón azt állította, hogy a felvétel "nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel" készült és manipulált, nyilvánosságra hozóját pedig három év börtönnel lehetne büntetni. Hangsúlyozta, hogy a beszélgetőtársa hangját eltorzították, a szöveg egy részét pedig kivágták.

  • Karácsony Gergely feljelentést tesz a hangfelvétel készítője és kiszivárogtatója ellen

A Fidesz annyira fél az ellenzéki egységtől és annyira félti a hatalmát, hogy már titkosszolgálati eszközöket is bevet - állította a politikus. Bármivel próbálkoznak is, őt nem lehet megfélemlíteni és az ellenzéki pártok egységét sem tudják megingatni - jelentette ki. Úgy fogalmazott, hogy a hangfelvételen semmi olyan nem hangzik el, amiről más összefüggésben már ne beszélt volna nyilvánosan.

Emlékeztetett, korábban már beszélt arról, hogy gazdasági szereplők megpróbálták megzsarolni, de "kiraktam őket, mint macskát szarni". Egy kérdésre válaszolva hozzátette, a vádat nem tudná bíróságon bizonyítani, ezért nem nevezett meg senkit. A főpolgármester-jelölt egyúttal cáfolta azokat a híreket, amelyeket "a hangfelvétel sem támaszt alá", miszerint politikusok zsarolták volna.

Egy újabb kérdésre azt felelte, nem tartja kizártnak, hogy azok készítették a hangfelvételt, akik korábban megfenyegették a családját. Megjegyezte, a fenyegetők olyan üzleti szereplők voltak, akik jó kapcsolatot ápolnak a Fidesszel. Hozzátette, erős a gyanúja, hogy a felvételt a Fidesz készítette, de ezt bizonyítani nem tudja.

Karácsony Gergely azt mondta, hálás azért, hogy hangfelvétel megmutatta, nemcsak a programja része a korrupció elleni küzdelem, de ezt a magánbeszélgetéseiben is világossá teszi.

A főpolgármester-jelölt közölte, nem tudja felidézni, hogy mikor történt a beszélgetés.

A sajtótájékoztató eredeti témája az lett volna, hogy egy, a fideszes Hende Csaba Hende Csaba részvételével tartott, szombathelyi kampánygyűlésen a közönség a hazaáruló szót skandálta. Karácsony Gergely azt mondta, amikor a fideszes politikusoknak nincsenek érveik, akkor "előhúzzák a mentőövet", hogy az ellenfél hazaáruló, és most ezt használták a város ellenzéki polgármesterjelöltje, Nemény András ellen is. Hende Csabának azonban sikerült még mélyebbre süllyednie azzal, hogy elkezdte skandáltatni a tömeget, ezért távoznia kell a közéletből - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy Nemény András 2016-ban hazaárulónak nevezte a magyar kormányt azt válaszolta, hogy ha bármely ellenzéki politikus így tett, akkor az nem tette helyesen. Kijelentette, abban azonban biztos, hogy Nemény András nem skandáltatta az embereket egy stadionban.

A sajtótájékoztatón több ellenzéki politikus is részt vett, akik mindannyian támogatásukról biztosították Karácsony Gergelyt.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt a szombathelyi esetre utalva úgy fogalmazott: a hazaárulás újra és újra előbukkan a Fidesz eszköztárában, és a szónak az az egyetlen célja, hogy kiírják vele az ellenfeleiket a magyar nemzet tagjai közül.

Gy. Németh Erzsébet XVII. kerületi polgármesterjelölt kijelentette, semmi keresnivalója nincs a politikában és a közéletben annak, aki "hazaárulóztat", uszít és gyűlöletet kelt. A fővárosi képviselő felszólította Hende Csabát, hogy adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát.

Molnár Zsolt a szocialisták fővárosi elnöke azt mondta, felismerne egy hazaárulót, de Nemény András nem az.

A kiszivárgott hangfelvételre áttérve közölte: a felvétel akkor került elő, amikor a Fidesznek nincs mondanivalója, amikor a kormánypárt már évek óta menekül a vita elől. Hozzátette, az MSZP egy emberként áll Karácsony "mellett, mögött és ha kell előtt".

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a felvételen éppen arról beszélt, hogy a szocialista Horváth Csaba a garancia arra, hogy a zuglói önkormányzat továbbra is korrupciómentesen működjön, többek között ezért is támogatja az MSZP-s polgármesterjelöltet.

Kérdezték arról, hogy ha ennyire korruptnak tartja a szocialistákat, akkor miért a támogatásukkal indul. Azt felelte, hogy a felvételen semmi nem hangzik el a múlttal és a jelennel kapcsolatban, a jövőről beszélgettek és arról, hogy Horváth Csaba jó polgármestere lesz Zuglónak.

Újabb kérdésre hangsúlyozta, Zuglót testületi többség nélkül kormányozta, mégis sikeres volt a munkája. Főpolgármesterként azonban arra készül, hogy az ellenzék minden fővárosi kerületben megszerzi a polgármesteri széket - tette hozzá.

Kérdezték arról, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szolidaritását fejezte ki felé a családját ért fenyegetések miatt. A főpolgármester-jelölt azt felelte, hogy a miniszternek mindenekelőtt a magyar polgárokkal kellene szolidárisnak lennie és nem olyan kormányban politizálnia, ami elszegényíti az embereket.

Érdeklődtek, hogy korábban miért nem tett feljelentést a zuglói visszaélések miatt. Ez a hangfelvétel nem arról szól, hogy bármilyen visszaélést tapasztalt, ha polgármesterségének ideje alatt lett volna ilyen eset, akkor feljelentést tett volna - válaszolta.

A felvételen hallható, ahogy Karácsony Gergely azt mondja, "az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást." A sajtótájékoztatón erről azt mondta, tévedett, mert a DK-s politikus kampánya alapján reális esély van a változásra a fővárosi ellenzék számára egyik legnehezebben nyerhetőnek számító XVII. kerületben is.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!